Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΑΣΟΚ
Νέο πολιτικό όργανο όρισε ο Γ. Παπανδρέου

Απουσιάζουν πρωτοκλασάτα στελέχη

Κεντρικό πολιτικό όργανο στο ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να συγκροτήσει ο Γ. Παπανδρέου, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με το συντονισμό της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του κόμματός του και την πορεία του ΠΑΣΟΚ μέχρι το συνέδριό του.

Η απόφαση του Γ. Παπανδρέου ήρθε ύστερα από την έντονη κριτική που είχε ασκηθεί από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για την έλλειψη ενός κεντρικού οργάνου στο κόμμα, που θα έχει ρόλο στη λήψη αποφάσεων και τη χάραξη πολιτικής.

Από τη σύνθεση του νέου οργάνου, πάντως, απουσιάζουν τα ονόματα κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων του Ευάγ. Βενιζέλου και του Α. Τσοχατζόπουλου. Συγκεκριμένα, το νέο πολιτικό όργανο αποτελείται από τους συντονιστές των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, την Α. Διαμαντοπούλου, την Μ. Δαμανάκη, τον Θ. Πάγκαλο, τον Αλ. Παπαδόπουλο, τον Χρ. Παπουτσή, τον Θ. Τσούρα, καθώς από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δ. Ρέππα, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδη, τον Φ. Πετσάλνικο και τον γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδη.

Οπως ανακοινώθηκε, το κεντρικό πολιτικό όργανο θα συνεδριάζει κάθε Τρίτη υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα του κόμματός του, αλλά και στη σύσταση του νέου οργάνου, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ, «τόσο στη Βουλή, αλλά και γενικότερα, θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση και θα τοποθετείται απέναντι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες». Τα πρώτα δείγματα γραφής, πάντως, του αντιπολιτευόμενου ΠΑΣΟΚ φανερώνουν πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική.

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που θα απαρτίζουν το νέο όργανο, ο Ευάγ. Βενιζέλος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την απουσία του, ο οποίος δήλωσε: «Ο,τι αποφάσισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση και ανασυγκροτείται, είναι καλώς καμωμένο». Σημασία, συμπλήρωσε ο ίδιος, «δεν έχει αν μετέχει το ένα ή το άλλο πρόσωπο. Σημασία έχει να υπάρχουν όργανα, διαδικασίες, σημεία συνάντησης, συναίνεσης, έτσι ώστε το ΠΑΣΟΚ με το δυναμισμό του, το εύρος του να εκφράζει αυτόν τον κόσμο και να κάνει βήματα προς τα εμπρός».

Εξάλλου, χτες μέσα σε κλίμα έντασης και αντιπαραθέσεων μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε η ομάδα εργασίας του κόμματος για την πολιτική διακήρυξή του. Συγκεκριμένα, φραστικό επεισόδιο είχαν ο Ευάγ. Βενιζέλος με τον ευρωβουλευτή Γ. Κατηφόρη.

Παράλληλα, ο Χ. Καστανίδης κατηγόρησε χτες την κυβέρνηση «για παραβίαση της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και της δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου», αφού, όπως υποστήριξε: «Επαναλειτουργεί το Β` θερινό τμήμα της Βουλής χωρίς ημερήσια διάταξη και νομοθετικό έργο, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει έτοιμα νομοσχέδια να εισηγηθεί στην Ολομέλεια του Τμήματος».

Η σημερινή αδράνεια της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο ίδιος, «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σπουδή, την οποία επέδειξε εν μέσω θέρους στα τέλη Ιουλίου, όταν με επείγουσες διαδικασίες έφερνε προς ψήφιση "ύποπτες" διατάξεις για τη δίωξη στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Εκπαίδευσης και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ