Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«Εθνικοί στόχοι» ... τα κέρδη των πολυεθνικών και η ντόπα

Για «κέρδη» της Ελλάδας και του «ελληνισμού», για «εθνική περηφάνια» και υλοποίηση του «μεγάλου στόχου», έκανε λόγο χτες ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στου Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Τους Ολυμπιακούς Αγώνες των πολυεθνικών και του ντόπινγκ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη ταύτιση με την κυβέρνηση, επιχειρεί να τους εμφανίσει σαν μεγάλη ...εθνική επιτυχία, εξυπηρετώντας, από τη μια πλευρά, τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας και στρώνοντας, από την άλλη, το δρόμο για την αντιλαϊκή επίθεση που θα εξαπολύσει η κυβέρνηση με πρόσχημα το μεγάλο κόστος των Αγώνων.

«Η Ελλάδα κέρδισε. Η Ελλάδα κέρδισε και με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διεκδικώντας για το κόμμα του μερίδιο από τις ...δάφνες της «εθνικής επιτυχίας», συμπλήρωσε: «Το ΠΑΣΟΚ, όπως σχεδίασε και υλοποίησε για να φτάσουμε σ' αυτό το μεγάλο στόχο που μας έκανε όλους εθνικά περήφανους, έτσι και σήμερα έχει στόχους, σχεδιάζει με οργανωμένο τρόπο, σχεδιάζει για τον ελληνισμό, για την αξιοποίηση αυτού του νέου κεφαλαίου των Ολυμπιακών Αγώνων»... Πάντως, τα σχέδια που είχε καταστρώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για τη μετα-ολυμπιακή περίοδο, ετοίμαζαν γενικό ξεπούλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων - και όχι μόνο - στο επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Συνδράμει στο «κουκούλωμα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσφέροντας τα μέγιστα στην επιχείρηση «κουκουλώματος» του θέματος του ντόπινγκ, το ενέταξε και αυτό στην ανούσια «κοκορομαχία» με την κυβέρνηση, διεκδικώντας την ...πρωτιά για τη δήθεν επιχείρηση εξυγίανσης, μέσω της πρότασης για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής.

«Θέλω να θυμίσω την πρότασή μας για τη δημιουργία μιας Διακομματικής Επιτροπής, που θα ασχοληθεί και με το θέμα του ντόπινγκ. Είναι μια πρόταση, που εμείς προτείναμε και χαιρόμαστε που την υιοθέτησε η κυβέρνηση», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος νωρίτερα είχε υποστηρίξει: «Το ΠΑΣΟΚ είναι παράταξη υπεύθυνη, είναι παράταξη δημιουργίας. Και δε θα αφήσουμε η Ελλάδα να προχωρά χωρίς πυξίδα από μια κυβέρνηση που απλώς παρακολουθεί, που είναι απλός θεατής».

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει «πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο» για την υπόθεση του ντόπινγκ. Οταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πρωτοστατούσαν στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση μεταλλίων και την ανάδειξη της ...ισχυρής Ελλάδας, οι κρατικές επιχορηγήσεις στον κ. Τζέκο και τους ομοίους του συνοδεύονταν από υπουργικές υπογραφές...

Από την πλευρά του, ο Ευάγ. Βενιζέλος, το όνομα του οποίου εμπλέκεται με τις επιχορηγήσεις που πήρε ο Χρ. Τζέκος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρόλο ότι ρωτήθηκε χτες για το θέμα του ντόπινγκ, αρκέστηκε να αναφερθεί στο ότι «όλοι οι Ελληνίδες και όλοι οι Ελληνες δικαιούνται να είναι υπερήφανοι» για την Ολυμπιάδα, προσθέτοντας ότι «αυτό που έγινε έχει μία πολιτική υπογραφή», υποστηρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει σηκώσει το βάρος του σχεδιασμού και της εκτέλεσης ενός πολύ μεγάλου σχεδίου πραγματικού εκσυγχρονισμού της χώρας»...

Εξάλλου, αύριο το μεσημέρι, ο Γ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη μετα-ολυμπιακή χρήση των υποδομών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ