Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΧΑΦΙΕΔΟ-ΚΑΜΕΡΕΣ
Καλλιέργεια εδάφους για διατήρησή τους

Το υψηλό κόστος των συστημάτων ασφαλείας και τη χρησιμότητά τους για... «κοινωφελείς» σκοπούς επικαλείται η κυβέρνηση, εφευρίσκοντας διαρκώς (διάτρητα) επιχειρήματα στην προσπάθειά της να κρατήσει τους μηχανισμούς παρακολούθησης και να εκτονώσει τις λαϊκές αντιδράσεις.

Η «αφετηρία» από την οποία ξεκινά η κυβέρνηση είναι ότι οι χαφιεδοκάμερες θα μείνουν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και επιχειρεί να πείσει ότι υπάρχουν τρόποι να μη θιγούν τα δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα.

«Μπορεί να φτιαχτεί ένα επίπεδο τέτοιο ασφάλειας, το οποίο να διασφαλίζει, να καθησυχάζει τις ανησυχίες όλων των πολιτών, που ορθώς υπάρχουν αυτές οι ανησυχίες, και από την άλλη πλευρά να χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες αυτές προς όφελος δικό μας» υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αλφα Νιους» ο Γ. Βουλγαράκης. Επιχειρώντας ακριβώς να διασκεδάσει τις ανησυχίες των πολιτών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι οι κάμερες που αποσύρονται από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που «κλείνουν», θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αστυνόμευση των εθνικών οδών και των γηπέδων, αλλά ταυτόχρονα δεν έκανε βήμα πίσω όσον αφορά την απόσυρσή τους από τα άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου, επικαλούμενος την ανάγκη να υπάρχει μια «πλήρη οπτική επαφή με τις μεγάλες αρτηρίες της πόλης». Παρ' όλα αυτά, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάμερες που δεν εξυπηρετούν την Τροχαία, αλλά επιχείρησε να υποβαθμίσει το «ρόλο» τους λέγοντας ότι η ίδια δουλιά μπορεί να γίνει μέσω δορυφόρου! Ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων ο υπουργός κατέφυγε στο κόστος των συστημάτων ασφαλείας: «Εάν εμείς αποφασίσουμε σα λαός ότι αυτά τα 85 δισ. που δώσαμε θα τα πετάξουμε, διότι εμείς δε θέλουμε τίποτε απ' όλα αυτά, και το πει η Βουλή, το πει ο Συνήγορος του Πολίτη, το πουν όλοι, θα πούμε "μάλιστα κύριοι, πετάξτε τα"», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι άμεση επιδίωξη είναι το «οκέι» της Βουλής και των «ανεξάρτητων αρχών».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη συμβολική ενέργεια του ΚΚΕ στην Ακρόπολη, ο Γ. Βουλγαράκης αντιμετώπισε το θέμα ως ζήτημα ασφάλειας και «δικαιολογήθηκε» για το «κενό» λέγοντας ότι η Ακρόπολη δεν είχε χαρακτηριστεί Ολυμπιακή εγκατάσταση! «Ο χώρος της Ακρόπολης είναι χώρος ο οποίος δεν θεωρούνταν Ολυμπιακή εγκατάσταση. Δεν υπήρχαν κάμερες, δεν υπήρχαν ακτίνες Χ, δεν υπήρχαν μαγνητικές πύλες, δεν υπήρχαν συνοδοί», είπε χαρακτηριστικά, αντιπαραθέτοντας το παράδειγμα του Ολυμπιακού Χωριού «όπου ένα τσιγάρο ανάβανε και έπεφταν επάνω 500». Παράλληλα ανέφερε ότι το δικό του σύστημα αξιών δε θα του επέτρεπε ποτέ «να πάω να γράψω «κάτω τα μαρούλια - Νέα Δημοκρατία» στην Ακρόπολη»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπό τον «έλεγχο» του Αμερικανού πρέσβη(2007-01-18 00:00:00.0)
Κάμερες στην υπηρεσία του τρομοπολέμου!(2005-09-23 00:00:00.0)
Δεν ξηλώνονται οι μηχανισμοί χαφιεδισμού(2004-08-31 00:00:00.0)
«Παρακολουθήστε τους διαδηλωτές!»(2004-08-06 00:00:00.0)
Στρατοκρατούμενη περιοχή η Αθήνα της... «εκεχειρίας»(2004-08-05 00:00:00.0)
Κάμερες που βλέπουν, ακούν και μιλούν!(2004-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ