Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης

Το διεκδικητικό πλαίσιο που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τους παραβρισκόμενους προβάλλει ολοκάθαρα τις απαιτήσεις της εργατιάς και της αγροτιάς, που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Απαίτησαν και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για:

- Να μην κλείσει και μεταφερθεί κανένα εργοστάσιο του Εβρου. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

- Ουσιαστικές αυξήσεις: 1.100 ευρώ κατώτερος μισθός, 880 ευρώ κατώτερη σύνταξη.

- Καταβολή 100% του μισθού από εργοδοσία και ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους της «ΑΝΚΕΡ» που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Αμεσα κίνητρα προστασίας των ανέργων με την καταβολή επιδομάτων στο ύψος του 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη για όλο το διάστημα της ανεργίας.

- Πλήρη και σταθερή δουλιά. 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.

- Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.

- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.

- Το κόστος της Ολυμπιάδας να το πληρώσουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι «χορηγοί». Οι εγκαταστάσεις να γίνουν λαϊκή περιουσία.

Διαδήλωσαν πως διεκδικούν και παλεύουν για μια αγροτική πολιτική που:

  • Θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας χωρίς ποσοστώσεις, περιορισμούς και πρόστιμα.
  • Θα αναδεικνύει τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.
  • Θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας σε τρόφιμα. Θα προστατεύει το περιβάλλον. Θα απαγορεύει όλα τα μεταλλαγμένα προϊόντα.
  • Θα εξασφαλίζει βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.
  • Θα στηρίζει την αγροτική οικονομία με την υλοποίηση βασικών έργων υποδομής για να μειώνεται το κόστος παραγωγής (αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα, αναδασμοί, κ.ά.).
  • Θα διασφαλίζει την αγροτική παραγωγή από όλες τις αντίξοες συνθήκες. Θα χρηματοδοτεί και θα ενισχύει την έρευνα και την τεχνολογία στη γεωργία.
  • Θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου, παρέχοντας δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ