Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απλώνεται στη Βορειοδυτική Ελλάδα

Από την Παρασκευή 3/9 μέχρι και το Σάββατο 4/9, το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα κάνει τη δυναμική εμφάνισή του σε τέσσερις πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας με διήμερες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

Στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου θα σταθμεύσει το Φεστιβάλ την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4/9. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 μ.μ. και περιλαμβάνουν την πρώτη μέρα συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, χορευτικό, ομιλία και ρεμπέτικο γλέντι. Τη δεύτερη μέρα θα δοθεί μαθητική θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στον Πάμπλο Νερούδα, συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα, θα μιλήσει ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συναυλία του Διονύση Τσακνή.

Στις 3 και 4 Σεπτέμβρη, φεστιβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνονται και στη Λευκάδα, στο Λιμάνι της πόλης από τις 8 μ.μ. και μετά. Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Ν. Χικμέτ, ομιλία και συναυλία έντεχνου νεανικού συγκροτήματος. Τη δεύτερη μέρα, θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους με θέμα το σοσιαλισμό, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και οι συνέπειές της. Η πρόταση του ΚΚΕ για μαζικό λαϊκό αθλητισμό» και συναυλία από το «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό».

Τις ίδιες μέρες στην Πρέβεζα, το Φεστιβάλ θα ανοίγει τις πύλες του από τις 8 μ.μ. στο Κηποθέατρο. Την πρώτη μέρα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση έργου του Δημήτρη Ψαθά, συζήτηση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά» και αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, ενώ τη δεύτερη μέρα έχει συναυλία από ερασιτεχνικό νεανικό συγκρότημα, πολιτική ομιλία και συναυλία με την Μαρία Δημητριάδη.

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Σεπτέμβρη, οι πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ μεταφέρονται στην Αρτα, στην πλατεία Σκουφά. Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει συναυλία από μαθητικό συγκρότημα, μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, ομιλία και ρεμπέτικο γλέντι με τον Μπάμπη Τσέρτο. Η δεύτερη μέρα έχει συζήτηση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», συναυλία από μαθητικό συγκρότημα και ρεμπέτικο γλέντι.

Τις ίδιες μέρες θα ταξιδέψει και στην Κέρκυρα, στο 6ο Γυμνάσιο στο Λιμάνι. Οι εκδηλώσεις και τις δύο μέρες ξεκινούν στις 8 μ.μ. και την πρώτη μέρα περιλαμβάνουν: Μαθητική θεατρική παράσταση, συζήτηση με θέμα «Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και οι συνέπειές της. Η πρόταση για μαζικό λαϊκό αθλητισμό», ρεμπέτικο γλέντι. Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει χορευτικό από το Σύλλογο «Λαοδάμα», ομιλία από τον Κώστα Αλυσσανδράκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία από νεανικό συγκρότημα και συναυλία με τον Διονύση Τσακνή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ