Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Διαδηλώσεις για να ξηλωθούν οι κάμερες
  • Σήμερα το αγωνιστικό ραντεβού στον Πειραιά, στις 7.00 το απόγευμα, έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό
  • Αύριο στις 7.00 το απόγευμα στην Αθήνα σε 13 διαφορετικά σημεία

Με σύνθημα και στόχο «Να ξηλωθούν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης και να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι!» οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου κινητοποιούνται και καλούν το λαό και τους εργαζόμενους στις διαδηλώσεις που διοργανώνουν σήμερα στον Πειραιά και την Παρασκευή στην Αθήνα.

Ειδικότερα στον Πειραιά, διοργανώνουν συλλαλητήριο σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Λουδοβίκου έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό, το οποίο θα εξελιχθεί σε πορεία μέσα στο λιμάνι και τους γύρω δρόμους, που έχουν ζωστεί από άκρη σ' άκρη με κάμερες και συστήματα παρακολούθησης. Το λιμάνι, από το Κερατσίνι μέχρι και την Ακτή Ξαβέρη είναι σιδερόφραχτο, ενώ οι θεόρατες σιδερένιες πύλες ανοίγουν με ηλεκτρονικό μηχανισμό! Κατά μήκος της περίφραξης έχουν εγκατασταθεί καλωδιώσεις με αισθητήρες, που ενεργοποιούνται μόλις κάποιος πλησιάσει. Στις πέντε εισόδους του λιμανιού έχουν εγκατασταθεί ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα ανίχνευσης και παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών. Ταυτόχρονα, ψηφιακές κάμερες, που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του λιμανιού, αλλά και σε όλη την πόλη του Πειραιά

Στην Αθήνα, θα διοργανώνουν 13 ταυτόχρονες διαδηλώσεις την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα σε αντίστοιχα σημεία που έχουν εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί χαφιέδες και συγκεκριμένα: Στην Ομόνοια, στο Νέο Κόσμο (Οδός Φραντζή), στην Οδό Πατησίων 280, στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στο Περιστέρι (Θηβών και Πελασγίας), στην Καλλιθέα (πλατεία Δαβάκη), στου Ζωγράφου (πλατεία Γαρδένια), στην πλατεία της Δάφνης (στο ΜΕΤΡΟ), στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, στην πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας, στο Γαλάτσι (Μνημείο Εθνικής Αντίστασης), στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και στην πλατεία της Κηφισιάς (Τροχονόμος).

Στο σχετικό κάλεσμα, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την αστυνομοκρατία που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και επισημαίνει: «Φτάνει πια. Οι μάσκες έπεσαν. Οι κάμερες, τα "Ζέπελιν", είναι μηχανισμοί παρακολούθησης του λαού. Με πρόσχημα την Ολυμπιάδα, έβαλε σε ενέργεια σχέδια γενικής αστυνόμευσης του λαού της Αθήνας και των εργαζομένων με ζώνες απαγόρευσης της κοινωνικής δραστηριότητας και παρακολούθησης με χιλιάδες κάμερες που τοποθέτησε σε όλο το Λεκανοπέδιο και την πτήση του "Ζέπελιν"».

«Τα μέτρα γενικής αστυνόμευσης, ΝΑΤΟικής επιτήρησης των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι ενταγμένα στο γενικότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο που προωθεί η άρχουσα τάξη και ο ιμπεριαλισμός. Στρέφονται ενάντια στο λαϊκό κίνημα, όπως έγινε στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όταν η κυβέρνηση έστρεψε τις κάμερες παρακολούθησης πάνω στους απεργούς», υπογραμμίζει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ για τα αντιδημοκρατικά μέτρα, γιατί αυτό τα σχεδίασε όταν ήταν κυβέρνηση.

Τέλος, η Γραμματεία καλεί το λαό με τη μαζική πάλη του να σπάσει τα αντιδραστικά μέτρα που δρομολόγησαν:

  • Η Ολυμπιάδα των πολυεθνικών και των χορηγών δεν πρέπει να αφήσει πίσω της τους μηχανισμούς που έστησαν σε βάρος του λαού.
  • Να ξηλωθούν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης και να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι.
  • Να συγκροτηθούν παντού επιτροπές αγώνα συνδικάτων, μαζικών φορέων, συλλόγων ενάντια στους αντιλαϊκούς μηχανισμούς και τις κάμερες.
Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις η ΠΕΔΥΕ

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σημειώνει τα παρακάτω:

«Τα φώτα στα στάδια έσβησαν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας ανήκουν πια στο παρελθόν. Συνεχίζεται, όμως, η προσπάθεια της κυβέρνησης και όσων κινούνται στην ίδια γενική πολιτική κατεύθυνση να συσκοτίσουν την πραγματικότητα γύρω από την Ολυμπιάδα. Ποια είναι αυτή η πραγματικότητα; H κυβέρνηση της ΝΔ - και με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ - με πρόσχημα την «ασφάλεια των αγώνων», έφερε - ψήφισε σειρά νόμων και αντιλαϊκών διατάξεων σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού, όπως ανάθεση στον ιμπεριαλιστικό δολοφονικό οργανισμό του ΝΑΤΟ τη φύλαξη των ΟΑ, δύο «Ζέπελιν» να πετάνε για ηλεκτρονική παρακολούθηση των πάντων και έκτισαν σε όλη την έκταση της Αθήνας δίκτυο παρακολούθησης με ηλεκτρονικούς χαφιέδες. Το αντιδραστικό πλαίσιο συμπληρώθηκε με τους «τρομονόμους» και άλλες συναφείς διατάξεις κόντρα σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται. Αρνητικό στοιχείο αποτέλεσε και η διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων σε καθήκοντα «εσωτερικής ασφάλειας».

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη - ΠΕΔΥΕ συμμετέχει στις διαδηλώσεις της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Αθήνας για το ξήλωμα των συστημάτων παρακολούθησης και την κατάργηση των αντιλαϊκών - αντιδραστικών νόμων. Οι διαδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη στην Αθήνα στις 7 μ.μ. σε διάφορα σημεία της πόλης όπου έχουν εγκατασταθεί οι ηλεκτρονικοί χαφιέδες. Η ΠΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές και τους αγωνιστές της ειρήνης, το λαό και τη νεολαία της Αθήνας σε συμμετοχή και δράση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και το ξήλωμα των συστημάτων παρακολούθησης.

Οι Επιτροπές Ειρήνης της ΠΕΔΥΕ καλούνται επίσης να πρωτοστατήσουν και στη συγκρότηση επιτροπών αγώνα, συνδικάτων - μαζικών φορέων - συλλόγων, ενάντια στους αντιλαϊκούς μηχανισμούς και το σύνολο των συστημάτων παρακολούθησης. Στην κατεύθυνση αυτή ενημερώνουμε όσο το δυνατόν πιο πλατιά το λαό στην περιοχή ευθύνης κάθε Επιτροπής Ειρήνης και συσπειρώνουμε και νέες δυνάμεις στη δράση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ