Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεγάλο τριήμερο εκδηλώσεων στην Πάτρα

Στο πιο ψηλό σημείο της Πάτρας, στο Κάστρο, έχουν «στρατοπεδεύσει» δεκάδες μέλη της ΚΝΕ εδώ και πολλές μέρες, στήνοντας με κέφι τη δική τους «κόκκινη πολιτεία» του Φεστιβάλ, που θα ανοίξει τις πύλες της από την Παρασκευή 3/9 έως και την Κυριακή 5/9.

Ο ενθουσιασμός των νέων κομμουνιστών γίνεται ακόμα μεγαλύτερος από το κλίμα που μεταφέρεται από τις εξορμήσεις, τη συζήτηση με χιλιάδες νέους στα νεολαιίστικα στέκια της Πάτρας, τις πλατείες, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.

«Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ - "Οδηγητή" παραμένει ο μοναδικός γνήσιος νεανικός θεσμός γιατί στηρίζεται αποκλειστικά στη συμβολή των μελών και των φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, μακριά από χορηγούς, σπόνσορες και "ντόπα". Παράλληλα φέρνει στην επιφάνεια τις ανάγκες και τα δικαιώματα της νέας γενιάς, προβάλλει την ανατρεπτική πολιτική πρόταση και ιδεολογία του ΚΚΕ», λέει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Πελοποννήσου.

Το Σάββατο 4/9 θα μιλήσει στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και την Κυριακή 5/9 ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Με επίκαιρες συζητήσεις, συναυλίες με καταξιωμένους δημιουργούς, προώθηση της ερασιτεχνικής δημιουργίας, μουσικά αφιερώματα, θεατρικά, κινηματογραφικές προβολές, βιβλιοπωλεία και βιβλιοπαρουσιάσεις, αλλά και με την πολιτική πρόταση του Κόμματος και της ΚΝΕ να κυριαρχεί παντού, το πρόγραμμα του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα παρουσιάζεται ακόμη πιο πλούσιο, προκαλώντας το ενδιαφέρον του λαού και της νεολαίας της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Κάπως έτσι το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ανοίγει πανιά και ταξιδεύει σ' όλη τη χώρα, απευθύνεται πλατιά στη νέα γενιά, αγκαλιάζει κι αγκαλιάζεται από τους νέους. Αυτό το ταξίδι, τις επόμενες μέρες κι ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, κορυφώνεται σε μια σειρά ακόμα πόλεις και πρωτεύουσες νομών, διαγράφει ένα μεγάλο κύκλο απ' άκρη σ' άκρη σ' όλη τη χώρα κι ατενίζει προς την κορύφωσή του στις 16, 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ