Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Τόσοι λόγοι...

...για να διαδηλώνεις καθημερινά

Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
Οι γυναίκες αυτές δεν πουλάγανε ναρκωτικά. Οι γυναίκες αυτές δεν ήταν «επώνυμες». Οι γυναίκες αυτές δεν ήταν κυράτσες. Δεν ήταν από τζάκι. Δεν ήταν πάνω από 1,80 για να τις επιλέξει κάποιος Καλούσης, δεν, δεν, δεν, πολλά δεν ήταν.

Γι' αυτό η μία πέθανε άκλαφτη κι η άλλη έχασε το παιδί της στη μέση μίας «άτυπης έρευνας».

Προς τι άραγε η οργή και η κατάπληξη, απ' όσους εκπορνεύουν καθημερινά τη ζωή;

Κοιτάς τα πρωτοσέλιδα και σε πιάνει μία κάποια θλίψη για λογαριασμό της κυβέρνησης. Μιλάμε για κατάπτωση. Τόσο χρήμα και μόνο τρία πρωτοσέλιδα έμπνευσης... Παναγιωτόπουλου. Κι αυτά να μιλάνε για προσλήψεις που και οι κότες ακόμα ξέρουν πως όχι μόνο δεν είναι προσλήψεις, αλλά, αντίθετα, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να βρεθεί ένας άνεργος εκτός λίστας ανεργίας, χωρίς δουλιά και να έχει χάσει κι αυτό ακόμα το πενιχρό επίδομα του ΟΑΕΔ. Οι εξαγγελίες για τις προσλήψεις αφορούν τα διάφορα προγράμματα «απασχολησιμότητας».

Απέναντί τους τέσσερα πρωτοσέλιδα ασχολούνται έστω και περιφερειακά με λαϊκά προβλήματα. Το δε πέμπτο προκλητικότατα καλεί στην απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ για το μεροκάματο, για την ανεργία, για την Υγεία, για την Παιδεία, για την Ασφάλιση.

Πάει, χάλασε ο κόσμος. Μα να μην πουλάει πρωτοσέλιδα ούτε ο Βαβύλης, ούτε ο Χριστόδουλος; Και καλά ο Βαβύλης ήταν μια κάποια διέξοδος για τη ΝΔ ώστε να μιλά για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Αλλά να μην πουλά ούτε ο Χριστόδουλος; Πώς θα σταθεί όρθια η «Αυγή»;

Κατά τ' άλλα, από τις μέσα σελίδες, εσύ που φτύνεις αίμα καθημερινά στο μεροκάματο, μαθαίνεις αδερφέ μου ότι φταις εσύ που δεν είναι αρκετά πλούσια τα αφεντικά σου. Δες τους Γιαπωνέζους με την «ασυναγώνιστη αίσθηση καθήκοντος» και τις ατέλειωτες ώρες δουλιάς. Δες τους Αμερικανούς που δουλεύουν περισσότερο από σένα. Φταις που είναι «φτωχά» τα αφεντικά σου.

Στις μέσα σελίδες μαθαίνεις επίσης ότι δε χύθηκε ακόμα αρκετό αίμα στα Βαλκάνια, ότι χρειάζεται κι άλλη ανάμειξη του αμερικάνικου παράγοντα. Πώς; Εσύ σκέφτεσαι τη Θράκη; Θα μείνεις με τη σκέψη αν δεν κατέβεις έγκαιρα στη διαδήλωση.

Θα πεις, βέβαια, ο κόσμος αλλάζει, τα προβλήματα πλέον λύνονται με δημοκρατικό τρόπο. Ναι, ήταν βελούδινες οι βόμβες του Κλίντον όπως βελούδινες και οι διαδηλώσεις από τις ΜΚΟ του Πενταγώνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ