Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αθώος ο συνδικαλιστής

Αθώο έκρινε προχτές το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον Θόδωρο Κυριακίδη, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΘ και του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, που σύρθηκε στα δικαστήρια με την κατηγορία της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Φιλίππου Δομικά έργα ΑΕ».

Το στημένο κατηγορητήριο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αφού οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν τα όσα είχε καταθέσει σε προηγούμενη δίκη το στέλεχος του ΠΑΜΕ. Αποδείχτηκε έτσι ότι ο Ν. Φιλίππου πράγματι αρνούνταν το διάλογο με το ΕΚΘ μετά και την απόλυση συνδικαλιστών από το εργοστάσιο, ασκούσε πιέσεις στους εργαζόμενους και παραβίαζε κατάφωρα τη νομοθεσία.

Ο Θ. Κυριακίδης στην απολογία του κατήγγειλε την εργοδοσία της «Φιλίππου Δομικά Εργα ΑΕ» για την επιχείρηση δικαστικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών που υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων από τη λυσσαλέα επίθεση του εργοδότη, αναφέροντας ότι μετά τις μηνύσεις σε βάρος των συνδικαλιστών της επιχείρησης ακολούθησαν μηνύσεις σε βάρος και όσων άλλων συνδικαλιστών του ΕΚΘ συμπαραστάθηκαν στους απολυμένους.

Στην προχτεσινή δίκη παραβρέθηκαν δεκάδες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ για να καταγγείλουν την εντεινόμενη επιχείρηση τρομοκράτησης του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ