Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ζητάει και τα ρέστα!

Ναυτικός πράκτορας σέρνει στα δικαστήρια ναυτεργάτη που έπεσε θύμα του πριν από οχτώ χρόνια

Ναυτικός πράκτορας, με το όνομα Μιχάλης Μπέλλος, καταδικασμένος το 1997 σε πολύμηνη φυλάκιση για την παράνομη δράση του σε βάρος άνεργων ναυτεργατών, όχι μόνο συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του με την ανοχή των διωκτικών αρχών, αλλά, τώρα ζητάει και τα ρέστα από ναυτεργάτη που έπεσε θύμα του!

Ο πράκτορας με σύμμαχο τις εισαγγελικές αρχές του Πειραιά, στις 19 Απρίλη σέρνει στο «σκαμνί» του Πλημμελειοδικείου Πειραιά, το ναυτεργάτη Παναγή Καλογεράτο με χαλκευμένες κατηγορίες και αφού ήδη του έχει πάρει 1.500 δολάρια για να του βρει μπάρκο!

Ο Π. Καλογεράτος, είχε δώσει τα 1.500 δολάρια στον Μπέλλο το 1997, παρουσία ενός ακόμα ναυτεργάτη. Ο Μπέλλος τον έστειλε στο πλοίο «ΑΝΘΟΣ» το οποίο όμως δύο μέρες μετά από τη ναυτολόγηση του Καλογεράτου, έδεσε! Ο ναυτεργάτης απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων του. Μάλιστα, κάλεσε δύο φορές και την αστυνομία στο γραφείο του Μπέλλου καταγγέλλοντας το γεγονός - υπάρχει στη δικογραφία η σχετική αναφορά της αστυνομίας - χωρίς ωστόσο να βρει το δίκιο του.

Το αποτέλεσμα ήταν σήμερα να βρίσκεται κατηγορούμενος ύστερα από μήνυση του Μ. Μπέλλου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι στις 23 Αυγούστου του 2002 ο ναυτεργάτης «προέβη σε κατ' εξακολούθηση φθορά της ιδιοκτησίας» του, ότι «προσέβαλε»...«την τιμή και την υπόληψή του» και διάφορα άλλα παρόμοια. Το χαλκευμένο των κατηγοριών φαίνεται και από το γεγονός ότι η μήνυση κατατέθηκε... τρεις μήνες αργότερα από το υποτιθέμενο «συμβάν», δηλαδή στις 21/11/2002 και όχι την ίδια μέρα που υποτίθεται ότι συνέβησαν τα «γεγονότα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1997, μαζί με τον Μπέλλο είχαν καταδικαστεί 10 ακόμα ναυτικοί πράκτορες, οι οποίοι εξακολουθούν και αυτοί να «εργάζονται» ανενόχλητοι στην Ακτή Μιαούλη, κάνοντας μάλιστα «χρυσές δουλιές» εξαιτίας της ανεργίας που έχει «εξασφαλίσει» στον κλάδο η αντιναυτεργατική εφοπλιστόδουλη πολιτική και της κυβέρνησης της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ