Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΟΡΝΤΑΓΚ» - ΠΙΕΡΙΑ
Να βγάλουν συμπεράσματα

Σε ανυποχώρητο ταξικό αγώνα καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ, τις βαριές ευθύνες του εργοδοτικού συνδικαλισμού σημειώνει το ΠΑΜΕ

«Ο συνεχής, ανυποχώρητος ταξικός αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά και τη διεύρυνση των κατακτήσεων των εργαζομένων, που θα αμφισβητεί την εξουσία του κεφαλαίου, είναι ο εγγυητής μιας άλλης, φιλολαϊκής πολιτικής, που στο επίκεντρό της θα έχει τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των λίγων». Μ αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα - κάλεσμα, η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους της κλωστοϋφαντουργίας «Κόρταγκ» που εδώ και 5 μήνες παραμένουν απλήρωτοι και εγκλωβισμένοι στα δίχτυα των παρελκυστικών τακτικών που τους έχουν ρίξει η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, οι εργοδότες Αδελφοί Ηλιάδη συνεχίζουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και αβγαταίνουν τα κέρδη τους. Και ενώ τα σχέδια της εργοδοσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, συνδικαλιστές και βουλευτές προσπαθούν να εκτονώσουν τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων μέσα από ανώδυνες κινήσεις, μέσα από νέες συναντήσεις με υπουργούς που ούτε καν δίνουν τα βοηθήματα πείνας τα οποία τάζουν.

Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλάι των εργαζομένων και αποκάλυψε τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Η τοπική Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει πως είναι ανάγκη η οργάνωση του ταξικού αγώνα και της πάλης των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που υπερασπίζεται τα κέρδη του κεφαλαίου και στοιβάζει στις στρατιές των ανέργων την εργατική τάξη. «Σ' αυτή την κατεύθυνση έχει καθήκον και υποχρέωση να κινηθεί και η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου της "Κόρταγκ" καθώς η μέχρι τώρα συναινετική στάση, οι διάλογοι και το σκύψιμο της μέσης έχουν αποδείξει ότι όχι μόνο λύσεις δε φέρνουν αλλά συσσωρεύουν επιπλέον δεινά στις πλάτες των εργαζομένων», καταλήγει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ