Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Συντονισμένο μπαράζ επιθέσεων

Με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας και το ταξικό τους συνδικάτο, εξαπέλυσε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, μια μέρα πριν αρχίσουν οι αρχαιρεσίες (ξεκινάνε σήμερα) στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Με εξώδικο που έστειλε χτες σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, η Μεταξία Στεκουλέα, επικεφαλής της παράταξης «ΠΑΣΚΕ Εμποροϋπαλλήλων» και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, επιχειρεί να βάλει εμπόδια στη συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων στις αρχαιρεσίες!

Η «λαβή»... για την επίθεση της ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να αποδυναμώσει το σωματείο, ώστε να περνά χωρίς αντιστάσεις η πολιτική κυβέρνησης - εργοδοσίας, είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών θα στηθεί κάλπη σε δυο μεγάλες εμπορικές αγορές, της Ν. Ιωνίας και της Καλλιθέας. Οι κάλπες θα στηθούν στο Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων στη Ν. Ιωνία και στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και μέλους της εφορευτικής επιτροπής. Αυτό κατά την ΠΑΣΚΕ θεωρείται παράνομο! Στο πλευρό μάλιστα της ΠΑΣΚΕ τάχθηκε και η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Απαντώντας στην πρόκληση η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων», καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη, να μη δώσουν δύναμη σε αυτούς που νοιάζονται πώς θα εξυπηρετήσουν την εκάστοτε πολιτική των κυβερνήσεων και των μεγαλοεργοδοτών. Ενώ σημειώνει ότι οι παρατάξεις της συναίνεσης επιλέγουν την επίθεση στις ταξικές δυνάμεις και αφήνουν στο απυρόβλητο την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τα 4ωρα, τα 6ωρα, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και υπογράφουν κάθε χρόνο τους μισθούς πείνας μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Και στη Θεσσαλονίκη

Την ώρα που οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στη νέα επέκταση του ωραρίου, ο ΠΑΣΚίτης «συνδικαλιστής» Σ. Σταματιάδης, αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της άθλιας επίθεσης ενάντια στις ταξικές δυνάμεις του κλάδου. Ο πρόεδρος του ανύπαρκτου σωματείου εργαζομένων στις κεντρικές αποθήκες «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» στο Δρυμό Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και το Πανελλαδικό επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στην «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» για παιχνίδια με την εργοδοσία, επειδή προσπάθησαν να εμποδίσουν τη δημιουργία του διασπαστικού σωματείου που ήθελε να στήσει ο ίδιος!

Ξεκάθαρη απάντηση στις συκοφαντίες δίνουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» - DIA. Σημειώνουν πως ο συγκεκριμένος κύριος είναι βγαλμένος μέσα από το θερμοκήπιο της ύποπτης συναλλαγής με όλες τις εργοδοσίες που έχει υπηρετήσει και τονίζουν:

«Καθοδηγημένος άμεσα από τον ΠΑΣΚίτη πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Ν. Γιαννόπουλο (μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ) βάζει πλάτη στη γνωστή από καιρό προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ να στήσει, σε αγαστή συνεργασία με τους μεγαλοεργοδότες του εμπορίου, διασπαστικά σωματεία. Προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη με την ανοχή και σύμπραξη του ΣΥΝ και της ΔΑΚΕ» σημειώνεται στην ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας πως είναι ο ίδιος «συνδικαλιστής» που πριν λίγο καιρό υπέδειξε στην εργοδοσία της ΚΑΡΦΟΥΡ ποιους εργαζόμενους να απολύσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ