Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005
Με αποφασιστικότητα στη μάχη του ταξικού γιορτασμού

Ανασκουμπώνονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για τη φετινή Πρωτομαγιά
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για τη φετινή Πρωτομαγιά
Με πλήρη επίγνωση ότι η 11 Μάη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό στη δουλιά των ταξικών δυνάμεων στην εργατική τάξη, σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σηκώνουν τα μανίκια και πιάνουν δουλιά. Για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων, που έχουν ήδη οριστεί στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλατεία Κοραή και σε δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και για την επιτυχία των εκδηλώσεων στο δρόμο για την Πρωτομαγιά, που διοργανώνονται στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα.

Θεσσαλία

Στη Λάρισα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία και με το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιό του θα συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο με απόφαση της διοίκησής του. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την καλύτερη οργάνωση του γιορτασμού, να προκηρυχτούν στάσεις εργασίας στις 9 και 10 Μάη σε όλα τα εργοστάσια, να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, συσκέψεις σε συνοικίες και κεφαλοχώρια με εργαζόμενους και άλλους φορείς. Επίσης, στις 19 Απρίλη, θα γίνει εκδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΛ οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ διαφώνησαν με το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο που ενέκρινε η πλειοψηφία της διοίκησης και υπερασπίστηκαν τις «διεκδικήσεις» της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Στο Νομό Μαγνησίας, όπου οι εκδηλώσεις του ταξικού γιορτασμού θα είναι τριήμερες και θα ξεκινήσουν στις 9 Μάη, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα γίνει, στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου. Το πρόγραμμα του ταξικού γιορτασμού περιλαμβάνει ακόμα: Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια, στις 9 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Ηρώο στην παραλία Βόλου, αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι, στις 10 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Στο Νομό Καρδίτσας, το συλλαλητήριο στις 11 Μάη, όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή της η διευρυμένη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πλαστήρα (Παυσίλυπο).

Στα Τρίκαλα, όπου το συλλαλητήριο για τον ταξικό γιορτασμό θα γίνει στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ συγκαλεί ευρεία σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών και εκπροσώπων φορέων του νομού στις 19 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ.

Στερεά - Εύβοια

Στη ρότα της προετοιμασίας του αγωνιστικού ταξικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς «βαδίζουν» οι τοπικές Γραμματείες Στερεάς - Εύβοιας του ΠΑΜΕ. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Χαλκίδα, στις 11 το πρωί στην παραλία στο Μνημείο της Αντίστασης, στο Αλιβέρι, στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία (Εύβοια), στην Αμφισσα, στις 10.30 το πρωί, στην Πλατεία Λαού (Φωκίδα), στη Λαμία, στις 10 π.μ., στην πλατεία Πάρκου (Φθιώτιδα), στη Λιβαδειά και τη Θήβα.

Συσκέψεις

Για την καλύτερη προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού, η Γραμματεία Βοιωτίας του ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα σύσκεψη στις 8 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και τη Δευτέρα 18/4, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θήβας. Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών συγκαλεί και η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ για την Παρασκευή 15 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα της οδού Βαρατάση και Δούνα (2ος όροφ.) και στη Χαλκίδα, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη 21/4 συνεδριάζει η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.

Σύσκεψη διοργανώνει και η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στην αίθουσα της Εθνικής Αντίστασης (Γιαννάκου και Παγωμένου) στην Ιεράπετρα, στις 8 το βράδυ. Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 Μάη στην πλατεία Παπαγεωργίου στην Ιεράπετρα στις 10 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ