Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ
Σάλπισμα ταξικής αντεπίθεσης

Στις 20 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά οι εργασίες της Συνδιάσκεψης

«Καμιά ανοχή. Αντεπίθεση τώρα»! Με αυτό το κεντρικό σύνθημα η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Πειραιά διοργανώνει στις 20 Απρίλη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Παμπειραϊκή Συνδιάσκεψη. Πρόκειται για σταθμό στη δράση των πρωτοπόρων, ταξικών δυνάμεων της πειραιώτικης περιφέρειας, καθώς ο κύριος στόχος της είναι η διεύρυνση του αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων, ο συντονισμός με τους αυτοαπασχολούμενους, τους ΕΒΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα, «για να χτίσουμε - όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση - ισχυρό Μέτωπο που θα έρθει σε σύγκρουση και ρήξη με την αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική, που θα έχει προοπτική ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές προς όφελος όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».

Η Γραμματεία στην ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσε τονίζει προς τους εργαζόμενους της πειραιώτικης περιφέρειας ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και αποτελεί συνέχεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι πολιτική που υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και είναι ραμμένη στα μέτρα της ολιγαρχίας του πλούτου, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων. Είναι πολιτική εχθρική για τους εργαζόμενους, αφού ο μόνος στόχος της είναι η προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πτυχή της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που να μην πλήττεται.

Αναδεικνύει με έμφαση τις ευθύνες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ (ΣΥΝ) που πλειοψηφούν στις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, τονίζοντας ότι αποτελούν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, το βασικό σύμμαχο στην επίθεση σε όλα τα μέτωπα που έχει εξαπολυθεί σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Τονίζει ότι «όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά υπονομεύουν την αγωνιστική οργάνωση των εργαζομένων, τους εργατικούς αγώνες. Υπονομεύουν τις ίδιες τις κατακτήσεις μας, γιατί έχουν ενσωματωθεί με τη στρατηγική του κεφαλαίου, έχουν υποταχθεί πλήρως στην κυρίαρχη πολιτική, είναι φερέφωνα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων».

«Ηρθε η ώρα - υπογραμμίζεται - να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να δώσουμε την απάντηση που αξίζει στους υπερασπιστές και υποστηρικτές του κεφαλαίου. Ολοι οι εργαζόμενοι μαζί με το ΠΑΜΕ να δώσουμε τη μάχη» για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ