Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Μαζί στις 18 Απρίλη

Σε όλη τη χώρα απλώνονται τα κοινά συλλαλητήρια ενάντια στην παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου που προωθεί η κυβέρνηση και το εμπορικό κεφάλαιο

Motion Team

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων για την επιτυχία των κοινών συλλαλητηρίων που διοργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Απρίλη, ενάντια στην προωθούμενη απελευθέρωση του ωραρίου.

Στην Αθήνα, η κοινή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 6 μ.μ. Στην κινητοποίηση καλούν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και φορείς των αυτοαπασχολουμένων και μικρεμπόρων.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης.

Στον Πειραιά, πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις, η μία στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Λουδοβίκου στον Ηλεκτρικό Σταθμό και η άλλη την ίδια ώρα στην πλατεία Ελευθερίας της οδού Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό. Τις συγκεντρώσεις διοργανώνουν από κοινού η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν ΕΒΕ της πόλης.

Στη Λάρισα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων του νομού καλεί τους αυτοαπασχολούμενους σε κοινό συλλαλητήριο, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Νομό Καρδίτσας, κινητοποίηση για τις 18 Απρίλη αποφάσισε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, για την οργάνωση της οποίας χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ και εμπόρων.

Αποφάσεις για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα στη Μαγνησία, σε συγκέντρωση - συζήτηση που διοργανώνουν στις 8 μ.μ., στο εμπορικό κέντρο του Βόλου, στη συμβολή των οδών Ερμού και Αντωνοπούλου, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Υπαλλήλων Σούπερ Μάρκετ Μαγνησίας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στα Τρίκαλα, σύσκεψη στην οποία θα συζητηθεί η προοπτική του αγώνα κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου συγκαλεί σήμερα στις 7.30 μ.μ., η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του νομού. Για την περαιτέρω αγωνιστική τους δράση θ' αποφασίσουν οι εμποροϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι έμποροι του νομού σε σύσκεψη που συγκαλεί το Σωματείο Ψυκτικών αύριο στις 9.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον».

Στα Γιάννενα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού από κοινού με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ) καλούν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο της πόλης. Παράλληλα η ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους σε όλους τους νομούς της περιοχής να ενώσουν στις 18 Απρίλη τη φωνή τους με τους εμποροϋπαλλήλους σε κάθε πόλη.

Στην Πάτρα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 18 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, ενώ σήμερα η Επιτροπή Αγώνα των Εμπόρων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών καλεί σε σύσκεψη στις 9 μ.μ., στην αίθουσα του ΤΕΕ (Τριών Ναυάρχων 40, ισόγειο). Στην Καλαμάτα, σε κοινή σύσκεψη εμποροϋπαλλήλων και ΕΒΕ καλεί η Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Καλαμάτας, σήμερα Πέμπτη, 14 Απρίλη, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στις 9 το βράδυ.

Στη Φθιώτιδα, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων διοργανώνει συγκέντρωση, στις 18 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου.

Απόφαση για την οργάνωση συλλαλητηρίου στις 18 Απρίλη πήρε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων. Η συγκέντρωση έχει οριστεί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 7 το απόγευμα.

Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 18 Απρίλη και την κήρυξη απεργίας την πρώτη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για το ωράριο στη Βουλή.

Στο Λαύριο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνουν πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Μεταλλωρύχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ