Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δούρειος ίππος (1)

«Καθιέρωση ελαστικού 8ωρου (εργασία από 6 έως 10 ώρες την ημέρα) με διευθυντικό δικαίωμα αναλόγως των παραγωγικών αναγκών της επιχείρησης. Ετσι η 10ωρη ημερήσια ή 50ωρη εβδομαδιαία εργασία, χωρίς υπερωρίες, θα διαρκεί έως έξι μήνες και το δεύτερο εξάμηνο θα ακολουθεί 6ωρη εργασία ώστε κατά μέσον όρο σε μέσο ετήσιο επίπεδο να προκύπτει 8ωρο» (το αίτημα του ΣΕΒ στα «ΝΕΑ»)

Δούρειος ίππος (2)

«Σημαντικές αλλαγές στον πυρήνα του σχεδίου Οδηγίας για την απελευθέρωση του τομέα υπηρεσιών εισηγήθηκε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Εβελιν Γκέμπχαρτ στην οποία έχει ανατεθεί η αναμόρφωση του νομοσχεδίου. Εισηγήθηκε την από κοινού εποπτεία των επιχειρήσεων από τις αρχές των χωρών προέλευσης και προορισμού τους (... ) η έκθεση της κ. Γκέμπχαρτ αναμένεται να ενισχύσει τους υποστηριχτές του "ναι" στο γαλλικό δημοψήφισμα για το ευρωσύνταγμα» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Κατάντια

«Οι μισοί από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων προτιμούν να μένουν στο σπίτι ώστε να έχουν χρόνο για να μελετήσουν (...) "Οπως αποδεικνύει η πράξη, για τα παιδιά που επιλέγουν να μείνουν στο σπίτι, στον βαθμό που οργανώσουν σωστά τον χρόνο τους, η επιλογή αυτή μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικότερη από το να πάνε σχολείο"» (η δήλωση του καθηγητή Β. Τζάφα, προέδρου ΕΛΜΕ Ν. Αθήνας, στο ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ