Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Σε όλη την Ελλάδα απλώνονται το επόμενο διάστημα οι αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Η ΕΔΥΕΘ κορυφώνει τις πολύμορφες δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη με Πορεία Ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μάη.

Πορεία στην Κερασίτσα

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου διοργανώνουν την Κυριακή 29 Μάη, την 22η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη, που θα πραγματοποιηθεί στην Κερασίτσα Αρκαδίας, γενέτειρα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στο Ακτιο

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση - πορεία διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Βορειοδυτικής Ελλάδας στις 29 Μάη. Η συγκέντρωση των φιλειρηνιστών θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτιου και θα καταλήξει με πορεία στην στρατιωτική ΝΑΤΟική βάση των ΑΒΑΚΣ.

Στη Θεσσαλία

Με πορείες Ειρήνης στους τέσσερις νομούς θα κορυφωθούν οι πολλές και πολύμορφες φιλειρηνικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλία μέσα στο Μάη.

  • Στη Λάρισα, η Πορεία Ειρήνης θα γίνει την Κυριακή 22 Μάη, από τη Γιάννουλη στην πρωτεύουσα του νομού. Την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στο «Φρούριο», θα γίνει η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Επιτροπής Ειρήνης. Επίσης, την Πέμπτη 19 Μάη, στις 8 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση διοργανώνουν στην πλατεία Ταχυδρομείου συναυλία με σύγχρονο μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένη στη νεολαία.
  • Στο Βόλο, η Πορεία Ειρήνης θα γίνει στις 15 Μάη, στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Ανακασιάς στην Παραλία, όπου και θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα υπάρξουν ομιλίες.
  • Στα Τρίκαλα οι συμμετέχοντες στην Πορεία Ειρήνης, στις 15 Μάη, θα βαδίσουν στις 6.30 μ.μ. από το Κεφαλόβρυσο έως το κέντρο της πόλης, ενώ προηγουμένως, στις 10 Μάη, στις 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, θα γίνει παρουσίαση του «Επιτάφιου» του Γιάννη Ρίτσου, από την Επιτροπή Ειρήνης, σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.
  • Στην Καρδίτσα, η Πορεία Ειρήνης, θα γίνει στις 15 Μάη, στις 6.30 μ.μ. από τη Μητρόπολη στην πρωτεύουσα του νομού, ενώ τη Δευτέρα 9 Μάη η Επιτροπή Ειρήνης, με το ΠΑΜΕ, το Σύλλογο Γυναικών και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν εκδήλωση στο Παυσίλυπο, στις 8.30 μ.μ. αφιερωμένη στα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης.
Στην Κρήτη

Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης Χανίων και Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μάη στα Χανιά. Συγκεκριμένα, θα γίνει συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία της Σούδας στο Βλητέ, περιοχή όπου προωθείται η εγκαθίδρυση του ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης και βρίσκεται παραπλεύρως της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης Μαραθιού στη Σούδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ