Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Δύο παραιτήσεις σε μια μέρα

Με εκπαραθυρώσεις δύο στελεχών του «έκλεισε» αυτή η βδομάδα για το υπουργείο Ανάπτυξης. Χτες, ο υπουργός Δ. Σιούφας, με μια λιτή ανακοίνωσή του, έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα Εμπορίου Δ. Βρεττάκου και του προέδρου του ΕΟΜΜΕΧ Ν. Κακούρη.

Οπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός, ο Ν. Κακούρης παραιτήθηκε «εξαιτίας του θέματος που δημιουργήθηκε από δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη». Αν και ο υπουργός δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, οι δηλώσεις του Ν. Κακούρη στη Θεσσαλονίκη είχαν να κάνουν με την προαναγγελία ενός νέου προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο των υπηρεσιών, μέσω του ΕΟΜΜΕΧ, ύψους 80 εκατ. ευρώ, που κατά πάσα πιθανότητα θα χρηματοδοτούσε, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων, μπαρ και εστιατόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δημιουργήθηκε δυσαρέσκεια στην ηγεσία του υπουργείου επειδή δεν έχουν καταληχθεί ακόμη οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά και επειδή στην εκδήλωση που έγιναν οι επίμαχες δηλώσεις, αναφέρθηκε επίσης ότι δεν είναι ικανοποιητική η απορροφητικότητα από το Γ΄ ΚΠΣ, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει και προβάλλει το υπουργείο Ανάπτυξης. Υπάρχει και ένα... εναλλακτικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ ήταν αντίθετος στη συνέχιση «δημοφιλών» προγραμμάτων που το υπουργείο ανανεώνει.

Σχετικά με τον Δ. Βρεττάκο, ο Δ. Σιούφας περιορίστηκε να δηλώσει ότι «υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους»... Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μήνες υπέβοσκε μια αντιπαλότητα με την ηγεσία του υπουργείου για μη πολιτικά ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ