Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βολές και διεργασίες με τα ΜΜΕ

Το ζήτημα των σχέσεων κυβέρνησης με τα ισχυρά συγκροτήματα των ΜΜΕ επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή το επικοινωνιακό «μαρκάρισμα» που υπέστη η κυβέρνηση, εξαιτίας των χειρισμών της για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Κυβερνητικά στελέχη εξαπέλυσαν χτες βολές κατά των ΜΜΕ, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να βρει τρόπους αντίδρασης, ξεκινώντας από την εκτίμηση ότι το «μιντιακό περιβάλλον» είναι αρνητικό για την κυβέρνηση. Το κυβερνητικό επιτελείο έχει λάβει το μήνυμα από την ασφυκτική πολιορκία που ασκείται από τα «διαπλεκόμενα» ΜΜΕ, αλλά είναι άγνωστο ποια θα είναι η «απάντησή» του. Προς το παρόν εκφράζεται μια ενόχληση για την επίθεση και υπονόμευση που δέχεται η κυβέρνηση και επιχειρείται μια συσπείρωση των γραμμών της, όπου όμως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την αντιμετώπιση του θέματος.

Η «κατακραυγή» του χτεσινού Τύπου για τη μη μετάθεση της «αργίας» της Πρωτομαγιάς προκάλεσε προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, πολύ περισσότερο η επίθεση αυτή εκδηλώθηκε σε μια στιγμή που επιθυμεί να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση των «διαρθρωτικών αλλαγών». Συνεργάτες του Κ. Καραμανλή επισήμαιναν ιδιαίτερα πως ένα θέμα «ήσσονος σημασίας» χρησιμοποιήθηκε για να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην κυβέρνηση, καλλιεργώντας την εικόνα ότι αποκαλύφθηκε η «αντεργατική πολιτική» της...

Κυβερνητικά στελέχη απέδιδαν την επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση από ορισμένα μεγάλα ΜΜΕ, στο γεγονός ότι ενοχλούνται από τις «αλλαγές» που κάνει η κυβέρνηση, αποφεύγοντας βέβαια να διευκρινίσουν ότι πρόκειται για τις «αλλαγές» που αφορούν την αναδιάταξη των επιχειρηματικών συμφερόντων και τη μοιρασιά της πίτας.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που έκανε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει ένα κατεστημένο που είχε μάθει αλλιώς, που δε θέλει τα πράγματα να αλλάξουν», είπε χαρακτηριστικά, επικρίνοντας ταυτόχρονα τα ΜΜΕ. «Εγώ λέω ότι υπάρχει μια υπερβολή εκ μέρους των media γενικότερα, όπου το παραμικρό γίνεται τεράστιο, κάτι που δε συνέβαινε με την προηγούμενη κατάσταση», υποστήριξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αν και σε χαμηλότερους τόνους, κινήθηκε και ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης, υποστηρίζοντας ότι «το κλίμα που κυκλοφορεί καμία φορά από τα μέσα ενημέρωσης» δεν υπάρχει στην κοινωνία. Δε δέχτηκε πάντως ότι «κάποια μέσα ενημέρωσης δημιουργούν κλίμα σε βάρος της κυβέρνησης», όπως υποστηρίζουν κατ' ιδίαν αρκετοί συνάδελφοί του.

Την ίδια στιγμή, ένταση και κραδασμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλεί το ζήτημα του επιμερισμού των ευθυνών για τους «ατυχείς» χειρισμούς στο ζήτημα της μη μεταφοράς της πρωτομαγιάτικης «αργίας» αν και η απόφαση ήταν προϊόν κυβερνητικής σύσκεψης στο Μαξίμου.

Ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος αντέδρασε χτες στις πληροφορίες που τον έφεραν να διαφωνεί στη μη μετάθεση της αργίας. Μιλώντας χτες στον «Φλας» άφησε αιχμές λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός γνωρίζει την αλήθεια, όποιος διοχετεύει ότι έκανα εγώ τις διαρροές να έχει τον ανδρισμό και την ευπρέπεια να βγει και να το πει». «Αδυνατώ να διευκρινίσω πράγματα που αφορούν άλλα υπουργεία» επισήμανε, αναφερόμενος στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που έκανε λόγο για διευκολύνσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, εγκύκλιος που στην ουσία ακυρώθηκε με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ