Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Στις 15 Μάη από τον Τύμβο του Μαραθώνα στην πλατεία Συντάγματος, με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που θα γίνει την επόμενη Κυριακή 15 Μάη, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, από τον Τύμβο του Μαραθώνα στην Πλατεία Συντάγματος. Η πορεία αυτή, με κεντρικό σύνθημα «Εμπρός με τους λαούς ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό» είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια ΕΕΔΥΕ και τα 60 χρόνια Αντιφασιστικής Νίκης των λαών.

Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται: «60 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μεγάλη αντιφασιστική Νίκη των λαών. Η 9η Μάη είναι η μέρα της μεγάλης αυτής Νίκης που μας υπενθυμίζει ότι οι Λαοί μέσα από τον τιτάνιο αγώνα τους έφτασαν στη συντριβή του φασισμού και όλων των κηρυγμάτων υποτέλειας και υποταγής στη φασιστική νέα τάξη πραγμάτων.

Σήμερα, οι ιμπεριαλιστές μαζί με όσους ανέλαβαν την υποστήριξή τους, θέλουν να ξεχάσουμε την ιστορική νίκη, να σκύψουμε το κεφάλι ή να προσαρμοστούμε σ' έναν «καλύτερο ιμπεριαλιστικό κόσμο», να υποταχτούμε στον ιμπεριαλισμό. Βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στην υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί.

Η ΕΕΔΥΕ τιμά τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της με ένταση της πάλης για την ειρήνη, στο μεγάλο αντιπολεμικό ποτάμι που ξεκίνησε σε όλο τον κόσμο, η ΕΕΔΥΕ καλεί τους αγωνιστές της ειρήνης και το λαό να διαδηλώσουν σε ολόκληρη τη χώρα με πολύμορφες εκδηλώσεις, με το σύνθημα:

«50 χρόνια ΕΕΔΥΕ - 60 χρόνια αντιφασιστικής νίκης των λαών. Με τους λαούς ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό».

Κορυφαίο γεγονός η Κυριακή 15 Μάη, η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη που φέτος συμπληρώνονται 42 χρόνια από τη δολοφονία του».

Η πορεία

Οπως επισημαίνεται στο κάλεσμα, όσοι αγωνιστές δεν μπορούν να βαδίσουν από το Μαραθώνα (αφετηρία ο Τύμβος στις 8.00 π.μ.), μπορούν να συναντηθούν με τους ειρηνοδρόμους στους ενδιάμεσους σταθμούς (ΠΑΛΛΗΝΗ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ) ή να υποδεχτούν τη Μαραθώνια Πορεία στο Σύνταγμα, όπου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ. και θα κορυφωθούν με την άφιξη της πορείας στις 8 μ.μ.

Το πλαίσιο της Μαραθώνιας Πορείας είναι το εξής:

«Διαδηλώνουμε:

- Για να βάλουμε φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Να ανατρέψουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

- Για να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό της κατοχής με την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν.

- Για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον Ιρακινό, Αφγανικό, Παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.

- Για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, NATO, EE.

- Για να μη σταλούν Ελληνες στρατιώτες για την κατοχή στο Ιράκ.

- Για να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την πατρίδα μας.

- Για να προστατέψουμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας από τους ΝΑΤΟικούς «προστάτες» που έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς.

Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς

Ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ