Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 60ής επετείου από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών ξεδιπλώνονται τις επόμενες μέρες σ' όλη τη χώρα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από οργανώσεις του ΚΚΕ και μαζικούς φορείς και στόχο έχουν να διατηρήσουν άσβηστα τα διδάγματα της ιστορίας, κόντρα στους «ιστορικούς» της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που προσπαθούν να την ξαναγράψουν στα μέτρα τους, αμαυρώνοντας την τεράστια συμβολή του σοβιετικού λαού και των κομμουνιστών σ' όλη την Ευρώπη.

Στη Θεσσαλονίκη

Παλλαϊκό γιορτασμό της 60ής επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης και αφιέρωμα στο Μάη του '36, συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη η ΕΔΥΕΘ, η ΠΕΑΕΑ, το Σωματείο Καπνεργατών «Το Παγκαπνεργατικό» και το Σωματείο Οδηγών «Ερμής», τη Δευτέρα 9 Μάη, στις 7 μ.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην Καβάλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Μάη συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργατών.

Στην Κοζάνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης στις 15 Μάη διοργανώνει συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στην Παναγιά Κοζάνης.

Στη Λάρισα

Πολιτική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών», πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 9 Μάη, στις 8 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο» της Λάρισας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Καρδίτσα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ, το Σύλλογο Γυναικών και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν, στις 9 Μάη, εκδήλωση στο Παυσίλυπο.

Στη Λαμία

Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Μάη, πανεξόρμηση αντιλήθης στην πόλη της Λαμίας, για το πραγματικό νόημα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και τα μηνύματά της σήμερα.

Στα Χανιά

Εκδήλωση διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, την Πέμπτη 12 Μάη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο Ιγκορ Μπελοζέρτσεβ, αρχιπλοίαρχος ΕΑ του Σοβιετικού Πολεμικού Ναυτικού και μέλος της ΚΕ του ΚΚΡΟ.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Νότιος Ανεμος» με τους Μανόλη Μανουσέλη και Μαριάννα Ζορμπά.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου.

Στην Κοκκινιά

Ο Δήμος Νίκαιας, η ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, το Σωματείο Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ» και μαζικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 9 Μάη στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη) στις 8 μ.μ.

Θα μιλήσουν ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στην Καλλιθέα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας σε συνεργασία με τοπικούς μαζικούς φορείς συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Τρίτη 10 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη.

Στη Δάφνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ συνδιοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 9 Μάη, στις 8 μ.μ. στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης, Αγ. Βαρβάρας και Δήλου 2. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Αγγελος Βρεττός, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ.

Στα Γρεβενά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Γρεβενών του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση αύριο Κυριακή, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών. Θα μιλήσει εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και από καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στο Μεσολόγγι

Τα Παραρτήματα Μεσολογγίου της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ με τη συνεργασία της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιούν εκδήλωση, τη Δευτέρα 9 Μάη, στις 9.30 π.μ. στο Μεσολόγγι. Θα γίνει ομιλία από μέλος του Συλλόγου Απογόνων.

Στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση διοργανώνει το Παράρτημα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ σε συνεργασία με την Ε΄ ΕΛΜΕ, την Τρίτη 10 Μάη. Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον αύλειο χώρο του 2ου Λυκείου Αμπελοκήπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ