Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες

Σε όλη την Ελλάδα απλώνονται το επόμενο διάστημα οι αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή, 22 Μάη, θα γίνει η μεγάλη πορεία ειρήνης που διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ στην Καλαμαριά και με ενδιάμεσο σταθμό το Γ' Σώμα Στρατού, όπου έχει εγκατασταθεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού με Βενιζέλου.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ, η ΕΔΥΕΘ και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, διοργανώνουν μεγάλη συναυλία στις 27 Μάη, με τον Βασίλη Λέκκα, που θα γίνει στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τέλος, διοργανώνεται και έκθεση εικαστικών έργων καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης. Θα διαρκέσει από την 1η έως τις 5 Ιούνη και θα λειτουργεί στην Αίθουσα Εκθέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης (επί της οδού Εθνικής Αμύνης στη διασταύρωση με Τσιμισκή).

Στη Βόρεια Ελλάδα

-- Στην Καβάλα, το Σάββατο 21 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει Εκθεση Αντιπολεμικής Φωτογραφίας και Εκθεση Αφίσας της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας στον πεζόδρομο της πόλης, στη συμβολή των οδών Π. Μελά και Μ. Αλεξάνδρου (10 π.μ - 3 μ.μ.). Η Εκθεση Φωτογραφίας περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες: Γιουγκοσλαβία, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Ιράκ. Την Κυριακή 22 Μάη Αγώνα Δρόμου προς τιμήν του Γρηγόρη Λαμπράκη συνδιοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης, η ΝΔΕ, ο τοπικός ΣΕΓΑΣ και η ΔΑΝΕΚ (Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας), με αφετηρία την πλατεία του Καπνεργάτη στις 10 το πρωί.

-- Στο Κιλκίς, την Κυριακή 22 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης οργανώνει Πορεία Ειρήνης με αφετηρία το Στρατόπεδο Αργυρούπολης.

-- Στην Κατερίνη, την Κυριακή 22 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης οργανώνει Πορεία Ειρήνης με αφετηρία την Παραλία της πόλης, στις 6 το απόγευμα.

Πορεία στην Κερασίτσα

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου διοργανώνουν την Κυριακή 29 Μάη, την 22η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη, που θα πραγματοποιηθεί στην Κερασίτσα Αρκαδίας, γενέτειρα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στο Ακτιο

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση - πορεία διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Βορειοδυτικής Ελλάδας στις 29 Μάη. Η συγκέντρωση των φιλειρηνιστών θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτιου και θα καταλήξει με πορεία στη στρατιωτική ΝΑΤΟική βάση των ΑΒΑΚΣ.

Στη Λάρισα

-- Στη Λάρισα, Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 22 Μάη, από τη Γιάννουλη στην πρωτεύουσα του νομού. Επίσης, την Πέμπτη 19 Μάη, στις 8 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση διοργανώνουν στην πλατεία Ταχυδρομείου συναυλία, με σύγχρονο μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένη στη νεολαία.

Στη Λέσβο

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου την Κυριακή 22 Μάη στις 7 μ.μ., με αφορμή τα 60 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης και τα 50 χρόνια της ΕΕΔΥΕ, διοργανώνει πορεία Ειρήνης από την Παναγιούδα στη Μυτιλήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ