Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοινή η επίθεση του κεφαλαίου

Συνάντηση με το Εργατικό - Συνδικαλιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΠΚΚ με αντιπροσωπεία του Εργατικού και Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από πλευράς του ΚΚΕ ο Γ. Σκιαδιώτης, υπεύθυνος του Τμήματος, ενημέρωσε για τη δουλιά του Κόμματος στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, με εκτενή αναφορά στην οργάνωση και δράση του ΠΑΜΕ. Κεντρικό ζήτημα και στη χώρα μας, τόνισε ο Γ. Σκιαδιώτης, είναι η προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και η αυξανόμενη επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων (ελαστική εργασία, όλο και χαμηλότερες αμοιβές κλπ.), ενώ πλήττονται κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων αναφορικά με την κοινωνική ασφάλιση. Και αναφέρθηκε στην οργάνωση της πάλης του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντιά τους.

Ο σ. Ντε Σόουζα αναφέρθηκε στις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα του, στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στις συλλογικές συμβάσεις, στο συνταξιοδοτικό όριο ηλικίας, καθώς και στο χρόνο εργασίας. Ενημέρωσε, επίσης, για την κατάσταση στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα στην Πορτογαλία, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου μετώπου αντίστασης ενόψει της όξυνσης της επίθεσης του ιμπεριαλισμού.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη κοινής δράσης των δύο κομμάτων, ιδιαίτερα στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ