Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αναστάλθηκε η απόφαση για το βουλευτικό επίδομα

Τη μη εφαρμογή της ζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Αναστέλλεται τελικά η απόφαση της Βουλής για τη χορήγηση επιδόματος στους βουλευτές που δεν επανεκλέγονται. Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν, η πρόεδρος της Βουλής Α. Ψαρούδα - Μπενάκη ανακοίνωσε ότι μετά από αίτημα όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ανέλαβε πρωτοβουλία και έτσι θα ανασταλεί η σχετική απόφαση και θα επανεξεταστεί.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, με την οποία ζητούνταν η μη εφαρμογή της σχετικής απόφασης. Στην ανακοίνωση αυτή τονιζόταν:

«Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Βουλής για τα μέτρα που έχουν σχέση με την επανένταξη των βουλευτών στην επαγγελματική δραστηριότητα μετά τη λήξη της βουλευτικής τους θητείας, ζητάμε τη μη εφαρμογή αυτής της απόφασης και την επανεξέταση του συγκεκριμένου θέματος. Ταυτόχρονα, θέτουμε το ζήτημα της συνολικότερης επανεξέτασης του "ασυμβίβαστου" και των συνεπειών που απορρέουν από την καθιέρωσή του με την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος. Ολα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τέλος, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ακόμα μια φορά τις μεγάλες ευθύνες εκείνων που εισηγήθηκαν και ψήφισαν το "ασυμβίβαστο" των βουλευτών στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος».

Την ανάκληση της απόφασης είχε ζητήσει με ανακοίνωσή της και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΝ, ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σ. Μάνος και Α. Ανδριανόπουλος με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η σχετική απόφαση δεν ήταν σε γνώση τους και δεν είχε την έγκρισή τους.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την Εξωτερική Πολιτική, την ανάκληση ζήτησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής να ανακαλέσει την απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ