Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αντιφασιστική Νίκη των λαών δεν πλαστογραφείται

Εκδήλωση της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ

Με επιτυχία και τη συμμετοχή πολύ κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στα Χανιά, η εκδήλωση της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τα 60 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Δημαρχείου, στην οποία είχε καλεστεί και συμμετείχε και ο Ιγκορ Μπελοζέρτσερ, αρχιπλοίαρχος ε.α. του Σοβιετικού Πολεμικού Ναυτικού και μέλος της ΚΕ του ΚΚΡΟ.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η συμβολή του Κόκκινου Στρατού και του σοβιετικού λαού που μέτρησε πάνω από 30 εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες στον αντιφασιστικό αγώνα καθώς και η ηρωική προσφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των νεκρών που έπεσαν στον αγώνα ενάντια στο φασισμό.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ Γιώργος Νταγκουνάκης και η κεντρική ομιλία έγινε από τον Τηλέμαχο Δημουλά, γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μεταξύ άλλων τόνισε την προσπάθεια που γίνεται από τον ιμπεριαλισμό και τους εκφραστές του να διαστρεβλωθεί η Ιστορία και να αλλοιωθεί το μήνυμα της Αντιφασιστικής νίκης των λαών, τονίζοντας ότι είναι ευθύνη των λαών να υπερασπιστούν την ιστορική αλήθεια. «Η Ιστορία έχει γραφτεί από αυτούς που πρωταγωνίστησαν και δεν ξαναγράφεται», τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: Βαθύτερος στόχος του ιμπεριαλισμού είναι να σβήσει το παρελθόν ακριβώς γιατί με αυτό τον τρόπο, θέλει να διασφαλίσει το μέλλον του.

Στην προσπάθεια να ξαναγράψουν σήμερα την Ιστορία κάνοντας το άσπρο μαύρο, αναφέρθηκε στην ομιλία του και ο Ιγκορ Μπελοζέρτσερ, τονίζοντας ότι δε θέλουν η νεολαία, οι νέες γενιές να γνωρίσουν την προσφορά των Κομμουνιστών στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Την προσφορά του σοσιαλισμού και της Σοβιετικής Ενωσης που 'δωσε στον αγώνα 27 εκατομμύρια νεκρούς και πολλά εκατομμύρια τραυματίες και ανάπηρους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, επίσης, για τη μεγάλη προσφορά του ελληνικού λαού και της Εθνικής Αντίστασης με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την επιτυχή έκβαση της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών.

Το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Ιγκορ Μπελοζέρτσερ, στο μνημείο των 33 Σοβιετικών Πολεμιστών που έπεσαν στην Κρήτη κατά τον πόλεμο ενάντια της φασιστικής Γερμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ