Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διπλό «παρών» στους αγώνες

Πραγματοποιούν συγκέντρωση σήμερα στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και την ερχόμενη Δευτέρα έξω από το ΣτΕ

Τα αγωνιστικά πυρά των συνταξιούχων θα δεχτεί σήμερα η πολιτική της κυβέρνησης που τους καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, που προσπαθεί να διασπάσει το κίνημά τους, με συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Παράλληλα, οι συνταξιούχοι ήδη σχεδιάζουν τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στην επόμενη συγκέντρωση που έχουν εξαγγείλει για τις 13 Ιούνη, στις 9.30 το πρωί, στην οδό Πανεπιστημίου, όπου βρίσκεται η έδρα του Συμβουλίου της Επικρατείας και την ίδια μέρα θα συζητηθούν δυο σοβαρά θέματα, τα οικογενειακά επιδόματα και οι μειωμένες συντάξεις του νόμου 1902/90.

Την απόφαση για τη διοργάνωση των κινητοποιήσεων πήρε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι υπόλοιπες Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες (ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ) κατά την προχτεσινή συνεδρίαση της συντονιστικής τους επιτροπής.

Οι συνταξιούχοι συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους απέναντι στην κυβερνητική επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, όπως αυτή εκφράζεται, με τις συντάξεις πείνας, τις αυξήσεις στα φάρμακα, την ακρίβεια που οργιάζει, κλπ. Ομως οι συνταξιούχοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ που προσπαθεί να δημιουργήσει διασπαστικά σωματεία και Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, για να ανακόψει την αγωνιστική δράση της ταξικής Ομοσπονδίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ, να βάλει φρένο στις διεκδικήσεις τους. Οι συνταξιούχοι θα δηλώνουν και σήμερα σε όλους τους τόνους ότι «τα διασπαστικά τους σχέδια δε θα περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ