Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεκαθαρίσματα

Την αναδιάταξη των σχέσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) ζήτησαν χτες οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, της Ενωσης Επαγγελματιών Ακτινολόγων, της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαστηριακών Γιατρών και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ενόψει του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φορέων ΠΦΥ που θα γίνει στις 10-11 του Ιούνη 2005 στην Αθήνα.

«Ζητάμε καθαρές σχέσεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα φροντίδας υγείας», καθώς - όπως είπαν χτες σε συνέντευξη Τύπου - επικρατεί «έντονη υποκειμενικότητα και επιλεκτικότητα στη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα παροχής υπηρεσιών με ορατό τον κίνδυνο ολιγοπώλησης του κλάδου Υγείας από οργανωμένα και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δρουν πέρα από τα όρια νομιμότητας και αυτού του υπό αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου».

Μ' άλλα λόγια, οι παραπάνω εκπρόσωποι ζητούν για ίδιον όφελος ένα μέρος της ΠΦΥ, την οποία έχει βάλει στο μάτι το μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο. Γι' αυτό και διαμαρτύρονται για την ολιγοπώληση του κλάδου Υγείας αλλά και δεν κάνουν και καμιά αναφορά στην ανάγκη για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο με δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για τα λαϊκά στρώματα.

Δυστυχώς όμως η αγορά - την οποία δεν αρνούνται οι παραπάνω εκπρόσωποι - έχει τους δικούς της νόμους και λειτουργεί υπέρ των ολιγοπωλίων, υπέρ των οποίων λειτουργεί και η κυρίαρχη πολιτική, την οποία και σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ