Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Απεργία - απάντηση στην εργοδοτική αδιαλλαξία

Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 11 το πρωί η αυριανή απεργιακή συγκέντρωση

Οι λογιστές της Αθήνας σε παλιότερη κοινή κινητοποίηση με τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία
Οι λογιστές της Αθήνας σε παλιότερη κοινή κινητοποίηση με τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία
Με 24ωρη απεργία απαντούν αύριο οι λογιστές και οι λογίστριες της χώρας στην προκλητική αδιαλλαξία που επιδεικνύουν οι εργοδότες απέναντι στα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου. Παλεύουν και διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2005 με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ). Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας οι λογιστές πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΒ.

Ολες τις προηγούμενες μέρες, οι συνδικαλιστές της ΠΟΛ έδωσαν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιτυχία της αυριανής απεργίας. Στις δεκάδες εξορμήσεις στα λογιστήρια των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και στις συσκέψεις που διοργανώθηκαν στις συνοικίες της Αθήνας και άλλων πόλεων, εκφράστηκε η αγωνιστική διάθεση του κλάδου. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η πλατιά ανταπόκριση που συναντά το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΛ, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Ειδική δουλιά έγινε από την Ομοσπονδία για την ενημέρωση των σπουδαστών λογιστών, στα ΤΕΙ και στα ΙΕΚ, με στόχο τη μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.

Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, τονίζει η ΠΟΛ στην απεργιακή της προκήρυξη, ένας είναι ο δρόμος, «ο δρόμος της συντονισμένης πανεργατικής αντίστασης και αντεπίθεσης. Προς την κατεύθυνση αυτή οι λογιστές θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ενάντια στη λογική της υποταγής, των ψευτοδιαλόγων που καλλιεργούν και συντηρούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες».

Καταγγέλλει ότι η εργοδοτική πλευρά, με επικεφαλής τον ΣΕΒ, επικαλούμενη τη διετή απαράδεκτη σύμβαση της ΓΣΕΕ, δε συζητά κανένα από τα προβλήματα που προβάλει η ΠΟΛ. Αντίθετα επιμένει στην καθήλωση των μισθών για τους εργαζόμενους, ενώ τα κέρδη που οι λογιστές γνωρίζουν και καταγράφουν ξετινάχτηκαν και φέτος στα ύψη.

Οι λογιστές διεκδικούν: κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ για το βοηθό λογιστή, 1.300 ευρώ για το λογιστή. 5ήμερο, 35ωρο, 7ωρο. Επίδομα ισολογισμού ένας μισθός. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μέτρα στήριξης της δημόσιας ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Μέτρα για την ανεργία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή της μερικής απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ