Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ
Σε θέση μάχης όλες οι δυνάμεις

Με απαιτητικότητα και αποφασιστικότητα τα σωματεία όλης της χώρας προετοιμάζονται για την καλύτερη δυνατή προπαγάνδισή της

Από την απεργιακή κινητοποίηση των οικοδόμων της Αθήνας στις 10 Νοέμβρη 2004
Από την απεργιακή κινητοποίηση των οικοδόμων της Αθήνας στις 10 Νοέμβρη 2004
Με όπλο το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και τη θετική πείρα από τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου τους προηγούμενους μήνες, οι οικοδόμοι της χώρας κατεβαίνουν στις 29 Ιούνη σε πανελλαδική απεργία, ύστερα από απόφαση της ταξικής Ομοσπονδίας τους. Σε μια περίοδο που η επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα του συνόλου της εργατικής τάξης παίρνει διαστάσεις σαρωτικής επέλασης, οι οικοδόμοι κατεβαίνουν στους δρόμους για να δώσουν τη δική τους απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Τις επόμενες μέρες, τα Συνδικάτα των οικοδόμων σε όλη τη χώρα συνεδριάζουν για να καθορίσουν το χρόνο και τον τόπο των συγκεντρώσεών τους σε κάθε πόλη, παράλληλα με το πρόγραμμα των εξορμήσεων και συσκέψεων στους χώρους δουλιάς. Ηδη, τα Σωματεία των Οικοδόμων όλης της Μακεδονίας έχουν αποφασίσει τη διοργάνωση κοινής σύσκεψης για την προετοιμασία της απεργιακής μάχης την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιούνη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Για το δυνάμωμα των αγώνων, για την καθολική συμμετοχή στην απεργία πρέπει να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Με το πλαίσιο των αιτημάτων της Ομοσπονδίας μας και του ΠΑΜΕ, ριχνόμαστε αποφασιστικά στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, για το δυνάμωμα των γραμμών του αγώνα με νέους μαχητές», τονίζει η Ομοσπονδία στην απεργιακή της προκήρυξη και δείχνει τους υπεύθυνους για τα δεινά της εργατικής τάξης: «Ευθύνονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που φροντίζουν κατά τον καλύτερο τρόπο για τα προνόμια και τα κέρδη της ολιγαρχίας του πλούτου».

«Ευθύνονται -συνεχίζει η Ομοσπονδία- αυτοί που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, όπως ο Συνασπισμός, που υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική στα πλαίσια της πειθαρχίας στην ΕΕ και στην κορύφωση των λαϊκών αγώνων, δίνει χέρι βοήθειας στην πολιτική του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου" και της συναίνεσης. Ευθύνεται η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, που ανοιχτά στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου, τις αντεργατικές πολιτικές, κάνουν κάθε προσπάθεια, για να καθηλώσουν και να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ