Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα

Σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης σήμερα και Γενική Συνέλευση των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή

Σύσκεψη για την κοινή οργάνωση της πάλης ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, όπως αυτή εκφράζεται με την προσπάθεια παραπέρα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι. Η σύσκεψη διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Συλλόγου (πλ. Μητροπόλεως 10). Αποτελεί συνέχεια των αγώνων που έδωσαν από κοινού εργαζόμενοι, μικρέμποροι, αυτοαπασχολούμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης - μονοπωλίων.

Παράλληλα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 12 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1 - πλατεία Κάνιγγος). Οι εξελίξεις, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, είναι ραγδαίες καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή που καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, καταργεί την πληρωμή των υπερωριών και θα εφαρμόσει καθολικά για όλους τους εργαζόμενους τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ολα αυτά, σημειώνει, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα πλήρως το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, με στόχο και την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Ο Σύλλογος καλεί κάθε εργαζόμενο στη συζήτηση, για να γίνουν αντιληπτές «οι συνέπειες που θα έχει η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας στην προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και τον ελεύθερο χρόνο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ