Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κι όμως... δεν υπάρχουν

Η «δημοκρατία», όπως και η «ενημέρωση» έχουν, όπως φαίνεται πολλά πρόσωπα. Αν και είναι γεγονός, πλέον, ότι τα μεγάλα ΜΜΕ και οι σχετικοί μηχανισμοί προπαγάνδας έχουν εξελίξει τις μεθόδους και τα τεχνάσματά τους, ορισμένες φορές δεν καταφέρνουν να αποφύγουν τις γνωστές «χοντροκοπιές» του παρελθόντος.

Τις τελευταίες βδομάδες, τα διεθνή ΜΜΕ, με εξαίρεση ορισμένες φωτογραφίες, έχουν παντελώς αγνοήσει τις καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις Παλαιστινίων, Ισραηλινών και ξένων φιλειρηνιστών σε διάφορα σημεία της Δυτικής Οχθης κατά της ανέγερσης του διαχωριστικού τείχους. Ενός τείχους που χτίζεται εντός παλαιστινιακών εδαφών και έχει, εδώ και ένα χρόνο, κριθεί παράνομο ακόμη και από το Διεθνές Δικαστήριο, χωρίς φυσικά ουδείς, σήμερα, να δίνει σημασία σ' αυτό.

Τόσο, λοιπόν, το ίδιο το τείχος όσο και οι διαδηλώσεις εναντίον του, με τραυματίες και συλλήψεις καθημερινά, είναι σαν να μην υπάρχουν... Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε, ότι όλα «βαίνουν προς το καλύτερο» στην περιοχή, εφόσον αυτό διαπιστώνει η Ουάσιγκτον... και κατ' επέκταση και το διαμεσολαβητικό Κουαρτέτο. Εξαιρετικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ