Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Είναι καιρός για ένα βήμα μπροστά

Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Αυτό που χτες φαινόταν μια μπλόφα στο δικομματικό παιγνίδι, σήμερα ήδη αναδεικνύεται καραμπινάτος εμπαιγμός.

Δε χρειάζεται να διαβάσεις όλο το κείμενο της ομιλίας Παπανδρέου για να τρελαθείς. Το διαφημίζουν τα εξάστηλα: Ζήτησε από τον Καραμανλή να είναι συνεπής στην πολιτική του! Δηλαδή; Να εφαρμόσει με συνέπεια τις ιδιωτικοποιήσεις, να μην αφήσει εργατικό δικαίωμα όρθιο, να εξαφανίσει κάθε δείγμα δημόσιου σχολείου, να κάνει τα νοσοκομεία ακριβοπληρωμένες σουίτες. Να κάνει τους πλούσιους ακόμα πλουσιότερους, να μετατρέψει ακόμα μεγαλύτερα τμήματα της εργατικής τάξης σε ζήτουλες.

Ε, πώς να μην πανηγυρίζουν τα εξάστηλα. Με τέτοια αντιπολίτευση, μόνο μομφή στην κυβέρνηση δεν προκύπτει. Αντίθετα, λάκκο ανοίγουνε βαθύ, να χώσουν μέσα όποια ελπίδα πήγε να γεννηθεί για αγώνες.

Το πήρε, λέει, το μήνυμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Και πώς να μην το πάρει. Στον ίδιο θεό προσκυνάνε.

Ακου, λοιπόν: Ολο το κόλπο είναι να πετάξεις στα σκουπίδια τον θεό που προσκυνάνε όλοι αυτοί. Και θεός τους είναι η ανταγωνιστικότητα. Δηλαδή, η διασφάλιση όλο και καλύτερων όρων για να αυξάνει το καπιταλιστικό κέρδος. Οσο παίρνεις μέρος και εσύ σ' αυτήν τη συζήτηση, έχεις μόνο να χάσεις.

Και δε χρειάζονται πολλά για να βρεθείς απέναντι. Αρκεί να βάλεις μπροστά τις δικές σου ανάγκες, να μετρήσεις ένα προς ένα αυτά που σου λείπουν, τα αυτονόητα για να είναι η ζωή Ζωή!

Μια τέτοια επιλογή είναι προϋπόθεση, για να μη χορεύεις όπου σου βαράνε το νταούλι.

Ρίξε μια ματιά στις κινητοποιήσεις που έρχονται κι αν δε βρίσκεις εκεί τη δική σου, κάνε κάτι για να την οργανώσεις. Δεν πάει άλλο αλλιώς.

Γιατί το 'χουν στόχο να τα κάνουν όλα ίσωμα, ίσωμα προς τα κάτω.

Και μετά θα 'ναι αργά να αναρωτιέσαι πώς βρέθηκες στη φάκα. Ηδη, χτες υπήρξαν πένες που γράψανε ορισμένα πράγματα με το όνομά τους. Δεν μπορεί να συνεχίζεται το παραμύθι τού «δεν ήξερα». Κάποτε πρέπει να ρωτήσεις για να μάθεις.

Αλλιώς θα βλέπεις το θράσος να επελαύνει καβάλα στα δισ. από το δικό σου κλεμμένο ιδρώτα.

Είναι καιρός να κάνεις το βήμα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ