Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οι «Χρήσιμοι ηλίθιοι» και τα «Golden boys»...

Στη σελίδα 10 του «Βήματος» της Κυριακής, ο κύριος Ι. Κ. Πρετεντέρης έγραψε σχετικά με τις αντιδράσεις για το «Οχι» στο «ευρωσύνταγμα»:

*

«Πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες αγγλικά ταμπλόιντ και αμερικανικά νεοσυντηρητικά περιοδικά συνέπεσαν στον κοινό τίτλο: "Vive la France»!". Νομίζω δικαίως. Η απόρριψη της συνταγματικής συνθήκης ήταν η μεγαλύτερη αγγλο-αμερικανική επιτυχία στην Ευρώπη από την απόβαση στη Νορμανδία».

Ο αρθρογράφος, επιτιθέμενος στην Αριστερά, που εκτιμά ως θετικό το «Οχι» στο δημοψήφισμα στη Γαλλία, και κάνοντας χρήση του όρου του Λένιν περί «χρήσιμων ηλιθίων», προσθέτει:

«Δόξα τω Θεώ, η Γηραιά Ηπειρος βρίθει "χρήσιμων ηλιθίων", με πρώτους απ' όλους τους ιδεολογικούς απογόνους του ίδιου του Βλαδίμηρου Ιλιτς. Χρήσιμους για τον πρόεδρο Μπους, εννοείται...».

***

Στην ίδια εφημερίδα, δυο σελίδες παρακάτω, στη σελίδα 12, ο κύριος Βασίλης Μουλόπουλος, τονίζει:

*

«Το "Οχι" των Γάλλων στο λεγόμενο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα ήταν μια σωτήρια επέμβαση στο παράλυτο σώμα της Ευρώπης. Ενα σοκ που την έβγαλε από το κώμα και αποκάλυψε την αλήθεια για την "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση". Και μόνο οι χολερικές αντιδράσεις των "χρυσών παιδιών" του εκσυγχρονισμού θα έφταναν για να καταλάβουμε ποιο είναι το μοντέλο δημοκρατίας που επαγγέλλεται σε πλήρη σύγχυση η μεταμοντέρνα Αριστερά: όλοι μπορούν να ψηφίζουν αρκεί να ψηφίζουν αυτό που θέλουμε εμείς».

*

Α, ναι, ο τίτλος στο άρθρο του κυρίου Μουλόπουλου είναι: «Vive la France»...

***

Διαλέγετε και παίρνετε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ