Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι νεκροί αυξάνουν την τιμή του έργου

«Μόνο η λέξη ντροπή ταιριάζει για κάθε αρμόδιο (...) γιατί το κράτος αν θέλει ξεπερνά όλα τα εμπόδια, όπως για παράδειγμα έγινε με τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων. Τότε κάθε γραφειοκρατία και κάθε εργολαβικό κόλπο ξεπερνιόταν από το φόβο του Ρογκ. Αυτός μέτρησε περισσότερο από το αίμα που χύνεται στον Μαλιακό» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

Για νέα τρομοεκστρατεία

«Οι λύσεις δεν είναι εύκολες. Ναι, η φτώχεια τροφοδοτεί με "μαχητές" το Ισλάμ. Ναι, υπάρχει συσσωρευμένη πικρία στον αραβικό κόσμο για το Παλαιστινιακό. Ναι, οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί κάνουν εγκλήματα πολέμου. Ναι, οι Αμερικανοί τροφοδοτούν με την πολιτική τους τον τρόμο. Ολα αυτά είναι προβλήματα που πρέπει να λυθούν μακροπρόθεσμα. Βραχυπρόθεσμα όμως, πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα...» (ο Πάσχος Μανδραβέλης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Ο θεός σώζει μόνο τη βασίλισσα

«Ενας Λονδρέζος υπολογίζεται ότι σε μια βόλτα στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας περνά τουλάχιστον 300 φορές υπό το βλέμμα του πιο σύγχρονου συστήματος καμερών ασφαλείας του πλανήτη. Σε θέματα όμως τρομοκρατίας φαίνεται πως ο Μεγάλος Αδελφός κρίνεται αναποτελεσματικός και ανεπαρκής...» (λεζάντα στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

«Βάλτε φωτιά στον κόσμο»

«Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, ανάψτε τη φωτιά της γνώσης, βάλτε φωτιά στον κόσμο, πάρτε το κακοτράχαλο μονοπάτι κι ελάτε εδώ πάνω στις κορφές, σπάστε τις αλυσίδες μου κι ελευθερώστε με. Μόνον εσείς μπορείτε. Αγωνιστείτε σαν κι εμένα. Υπερήφανα, ασυμβίβαστα. Γίνετε άφοβοι σαν εμένα. Τότε θα γίνετε αθάνατοι σαν εμένα. Και τότε θα αποκαλυφθεί στα μάτια σας η αλήθεια. Οπως την προφήτεψε η μάνα μου, αρχαία τιτάνιδα η Θέμιδα: "Οταν οι άνθρωποι θα κοιτάξουν άφοβα τον ουρανό, τότε ο Δίας και η παρέα του θα το βάλουν στα πόδια τρέχοντας, θα εξαφανιστούν και θα χαθούν μέσα στην παγωμένη μοναξιά των αστεριών"» (ο Προμηθέας στην από τον Κώστα Καζάκο απόδοση στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου / «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ