Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το τέρας...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΠΑΓΩΣΑΜΕ, φυσικά, από έκπληξη, μαθαίνοντας ότι η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε την επ' αόριστον παράταση του περίφημου «αντιτρομοκρατικού νόμου», που έχει μεταβάλει τη χώρα αυτή σε ένα τεράστιο στρατόπεδο.

Επίσης, τη βάση του Γκουαντανάμο σε ένα μνημείο αίσχους για οποιαδήποτε έννοια ανθρώπινου πολιτισμού.

Το μόνο, που, ίσως, αποτελεί έκπληξη, είναι το ότι δεν έκαναν το εν λόγω νομοθέτημα ακόμη χειρότερο. Λέτε να εξάντλησαν τις δυνατότητές τους; Να έφθασαν να μην υπάρχει ατομική ελευθερία, η οποία να μπορεί να υπονομευτεί και να καταστρατηγηθεί περισσότερο;

ΠΑΝΤΩΣ, Σ' ΑΥΤΗΝ την κατεύθυνση, προβληματίζεται στα σίγουρα η Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα επιμέρους φαινόμενα ενίσχυσης της καταστολής, που τώρα παρατηρούνται σε μια σειρά χώρες, είναι σίγουρο ότι θα μας προκύψουν σε πιο ...οργανωμένη πανευρωπαϊκή μορφή.

Κι ακόμη (δυστυχώς) πιο σίγουρο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει από τώρα τη συγκατάθεσή της.

ΤΟ «ΤΕΡΑΣ» της γραφειοκρατίας πολεμούν Καραμανλής και Παυλόπουλος, όπως τουλάχιστον διαμήνυσαν χτες, μετά από τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Βεβαίως, όμως, υπάρχει γραφειοκρατία και ...γραφειοκρατία.

Για παράδειγμα, η «γραφειοκρατία», που αφορά τους ελέγχους για την εκταμίευση κονδυλίων προς επιχειρηματίες ή εφοπλιστές ή κάτι ...εμπόδια, όπως οι περιβαλλοντολογικές μελέτες για υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων, να είστε σίγουροι ότι καταπολεμάται.

Η γραφειοκρατία όμως, που αφορά, π.χ., τα προβλήματα των ασφαλισμένων στα Ταμεία (εκεί, δηλαδή, που χρειάζεται να βάλει το κράτος το χέρι στην τσέπη για να φτιάξει μηχανοργάνωση), παραπέμπεται για αργότερα.

Για την Εφορία, δε συζητάμε. Οταν είναι ...να δώσεις, όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια ξεπερνώνται με ταχύτητες απίστευτες. Οταν πρόκειται να πάρεις, εκεί αλλάζει τα πράγμα και πρέπει να ελεγχθούν τα πάντα...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ