Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση οι εργαζόμενοι

Περιοδεία κλιμακίου της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ στα γραφεία της «Ολυμπιακής» στο νησί

Κάλεσμα προς τους έκτακτους εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην Κέρκυρα να απεγκλωβιστούν από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να ενισχύσουν τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις και το ΚΚΕ, ώστε να αναπτυχθεί η προοπτική της ενιαίας πάλης των εργαζομένων απέναντι στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου που ξεδιπλώνεται ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, απηύθυνε κλιμάκιο της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ σε περιοδεία που πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Η προώθηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής», σε συνδυασμό με την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου των εργαζομένων θα επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα ανασφάλεια και αβεβαιότητα των συμβασιούχων εργαζομένων στην «Ολυμπιακή» με δυσμενείς επιπτώσεις στους μισθούς, την ασφάλιση, στον προγραμματισμό της οικογενειακής και προσωπικής ζωής, επισήμανε στην ομιλία του ο Γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ Δημήτρης Πιτσιάβας.

«Συνολική πρέπει να είναι η αντίσταση των εργαζομένων. Οι κλαδικοί αγώνες, για να έχουν αποτελεσματικότητα πρέπει να πολιτικοποιηθούν και να ξεδιπλωθούν ενάντια στη συνολική πολιτική και τα μέτρα που, πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι είναι αποτέλεσμα συνολικότερης πολιτικής που προέρχεται από την ΕΕ. Ενώ η συμφωνία των δύο κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΝ στο Μάαστριχτ και στη Λισαβόνα είναι η εξειδίκευση των μέτρων που εφαρμόζονται στους εργασιακούς χώρους, σημείωσε.

Στη συζήτηση του σωματείου των συμβασιούχων εργαζομένων στην Ολυμπιακή με το κλιμάκιο της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ εκφράστηκε η αγανάκτηση των 178 συμβασιούχων για τους όρους εργασίας και τις οικονομικές απολαβές, οι οποίες δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στη συρρίκνωση του μόνιμου προσωπικού, λόγω συνταξιοδότησης και την κάλυψη των αναγκών του αεροδρομίου με εξάμηνες συμβάσεις. Αποτέλεσμα, εργαζόμενοι που δουλεύουν 10 και 15 χρόνια να είναι «ξεκρέμαστοι», ενώ δεν τους αναγνωρίζονται επιδόματα και προϋπηρεσία και με άγχος προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα 152 ένσημα, για να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας.

Οι συμβασιούχοι της «Ολυμπιακής» παραμένουν σε αυτήν την κατάσταση, για να δοθούν λάφυρο στον κάθε ιδιώτη επενδυτή, επισημάνθηκε, χαρακτηριστικά, από τους εκπροσώπους του σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων στην «Ολυμπιακή» στην Κέρκυρα, αναφέροντας σαν παράδειγμα τις ιδιωτικές εταιρίες ΣΟΥΙΣΠΟΤ και ΓΚΟΛΝΤΕΡ επίγειας εξυπηρέτησης στην Κέρκυρα, όπου επικρατούν ελαστικά και σπαστά ωράρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ