Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην πάλη του κυπριακού λαού για Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη, διζωνική - διακοινοτική και αποστρατιωτικοποιημένη, διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Ιούλη η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 31 χρόνων από την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο και θα γίνει στις 8 το βράδυ στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Απευθυνόμενη προς το λαό της Θεσσαλονίκης η ΕΔΥΕΘ σημειώνει πως «31 χρόνια μετά είναι αρκετός χρόνος πια για να έχει πειστεί και ο πλέον δύσπιστος, κάτω από το φως και των τελευταίων εξελίξεων, για το βρώμικο ρόλο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, που οργάνωσαν και αξιοποίησαν πλήρως την προδοσία των Απριλιανών και την τουρκική εισβολή. Ακόμη περισσότερο όμως γίνεται κατανοητό το βρώμικο παιχνίδι, που οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μαζί με την ΕΕ, εξακολουθούν να παίζουν σε βάρος του κυπριακού λαού, διαιωνίζοντας την κατοχή του νησιού και την τραγωδία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Σήμερα που οι πιέσεις για την επιβολή του σχεδίου Ανάν συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, πρέπει να εκφραστεί αποφασιστικά η συμπαράσταση στον Κυπριακό λαό που αντιστέκεται. Γι' αυτό η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό να συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και να διαδηλώσει την απόφασή του να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών που επιδιώκουν να διαιωνίσουν τη στρατιωτική τους παρουσία και να αποκτήσουν τον πλήρη οικονομικό και πολιτικό έλεγχο στο νησί, ώστε να είναι η Κύπρος το ακλόνητο και «αβύθιστο» προγεφύρωμα των επιχειρήσεών τους στην περιοχή της Μ. Ανατολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ