Πέμπτη 28 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αν σταματήσεις να παράγεις γι' αυτούς...

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Το πεδίο της αντιπαράθεσης είναι εκεί που τους πονάει: Εκεί που παράγονται τα κέρδη. Στους εργασιακούς χώρους. Εκεί είναι ο πυρήνας της αντιπαράθεσης. Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον πως, αν κινδυνεύουν από κάτι, είναι από την ίδια την εργατική τάξη, που με συνείδηση της θέσης της θα διεκδικήσει τον ίδιο τον πλούτο που παράγει και για να συμβεί αυτό θα διεκδικήσει αναγκαστικά την ίδια την πολιτική εξουσία.

Κάποια στιγμή θα έφταναν να το ομολογήσουν: Πως ό,τι έχει προηγηθεί στον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» έχει στόχο να προλάβει άλλες δυσάρεστες καταστάσεις. Γι' αυτό και η ιδεολογική προετοιμασία. Να ξεχάσει ο κόσμος πως τον Χίτλερ τον όπλισαν αμερικανικά μονοπώλια, για να τον στρέψουν ενάντια στη Σοβιετική Ενωση. Πως ο Μπιν Λάντεν είναι κατασκεύασμα αμερικανικών υπηρεσιών. Και να μπορεί να περάσει η ταύτιση: Ισλαμιστές = Ναζί = Κομμουνιστές!

Μοιάζει γελοίο, ταιριαστό σαν σχήμα για μια ποδηγετημένη σε τέτοιο βαθμό κοινωνία σαν την αμερικανική, χοντροκομμένο για την καθ' υμάς «έξυπνη» Ευρώπη; Λάθος! Είμαστε μακριά νυχτωμένοι, αν νομίζουμε πως πρόκειται για φτηνή προπαγάνδα.

Κλεισμένοι στα τείχη τους παριστάνουν τον μπαμπούλα για να φοβηθείς, αυτό είναι ένα γεγονός. Οτι διοχετεύουν στον Τύπο πληροφορίες για τα φοβερά όπλα, μπροστά στα οποία δε θα μπορείς να αντισταθείς, είναι επίσης γεγονός, που σχετίζεται με την καλλιέργεια φόβου και υποταγής. Το ίδιο όμως γεγονός είναι πως, όσο πιο αξεπέραστες οι μεταξύ τους αντιθέσεις, τόσο πιο άγρια η έκφραση του ανταγωνισμού. Με στόχο - θύμα εσένα, που παράγεις.

Ο,τι περνάει σήμερα δίπλα μας σαν «πολιτική αντιπαράθεση» για το ποια πολιτική υπηρετεί καλύτερα την ανταγωνιστικότητα είναι πταίσμα, μπροστά στην αυριανή αντιπαράθεση για το ποιος βούρδουλας είναι καλύτερος για το επιθυμητό αποτέλεσμα: Το δικό σου, απόλυτο γονάτισμα.

Γι' αυτό είναι κρίσιμο να μη νομιμοποιήσεις στη συνείδησή σου, με κανέναν τρόπο, κανέναν απ' όσους, δήθεν απέναντι, δουλεύουν για το ίδιο μαγαζί. Κι αυτόν που λέει πως οι γαλέρες είναι το όραμα κι αυτόν που παραπονιέται γιατί η κατάληψη του υπουργείου Εργασίας από το ΠΑΜΕ δεν αφήνει περιθώριο στους εργατοπατέρες να εμφανίζονται ως «κοινωνικοί συνομιλητές».

Ασχετο: Οταν αγοράζεις φορητό υπολογιστή, να γνωρίζεις πως μόλις τα «φτύσει» η μπαταρία, πρέπει να ξαναγοράσεις υπολογιστή. Απόδειξη; Ψάξτε να βρείτε ανταλλακτικά πριν αγοράσετε. Οτι τα σχετικά ρεπορτάζ δε λένε κουβέντα γι' αυτήν την απάτη, δεν είναι άσχετο με το γεγονός ότι αυτοί που «παράγουν» τις ειδήσεις πουλάνε και τους υπολογιστές. Τόσο απλό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ