Πέμπτη 28 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ - ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ
Αποφασίζουν πισωγύρισμα στον 19ο αιώνα!

Αποχώρησε από τη συζήτηση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλώντας τους εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν αυτήν την απόφαση της Βουλής, να την ανατρέψουν στην πράξη

Δε θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που πισωγυρίζει τους εργαζόμενους στον 19ο αιώνα προωθώντας την κατάργηση του 8ωρου! Το αποφασιστικό αυτό μήνυμα έδωσε χτες το ΚΚΕ, στη Βουλή, τόσο με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ Αλέκας Παπαρήγα όσο και με την απόφαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας να αποχωρήσει από τη συζήτηση του προτεινόμενου νόμου, που ολοκληρώνεται σήμερα. «Είμαστε απόλυτοι» στην απαίτηση «σταθερής και μόνιμης δουλιάς για όλους» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας για ένα νομοθέτημα που πολλαπλασιάζει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, αποδιοργανώνοντας παράλληλα τη ζωή του κάθε εργαζόμενου.

Χτες πάντως, τόσο οι φραστικές εντάσεις του υπουργού Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλου που αποκάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «νεογιάπηδες» και «νεοκαπιταλιστές» όσο και η επίκληση του Μαρξ παράλληλα με υποσχέσεις κατάργησης του νόμου από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, που παρενέβη στη συζήτηση, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική εναρμόνιση των δύο κομμάτων στη λογική του «κοινωνικού εταιρισμού» για την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων. Αμφότεροι τάχθηκαν υπέρ της αποδοχής της ρύθμισης του χρόνου εργασίας με γνώμονα τα κέρδη του κεφαλαίου.

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου μετά από σχετικό αίτημα του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ