Πέμπτη 28 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ - ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ
Πηγή ευημερίας το καπιταλιστικό κέρδος!

Η κοινωνική αδικία θα εξαφανιστεί με το να δουλεύουν απλήρωτοι και μέχρι τελικής πτώσης οι εργάτες! Αυτό ουσιαστικά υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, αφού πρώτα χαρακτήρισε ξεπερασμένη τη μαρξιστική ανάλυση για το Κεφάλαιο

Από την τελευταία κατάληψη του υπουργείου Εργασίας από δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Από την τελευταία κατάληψη του υπουργείου Εργασίας από δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Προκλητικός και εκνευρισμένος, έσπευσε να ανέβει στο βήμα μετά την τοποθέτηση του ΚΚΕ ο υπουργός Εργασίας, για να απευθύνει έκκληση προς τους εργαζόμενους, προκειμένου να... συμβάλλουν στην αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων!

Ο υπουργός Εργασίας προσπάθησε να προσπεράσει την κριτική του ΚΚΕ καταργώντας την επιστήμη και ισχυριζόμενος ότι η μαρξιστική ανάλυση είναι ξεπερασμένη! «Δεν είναι δυνατόν, είπε, με θεωρίες και με αναλυσιακά εργαλεία των μέσων του 19ου αιώνα να εξηγήσουμε και να αντιμετωπίσουμε την πολυσύνθετη και περίπλοκη πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας και που έχει ανατείλει τον 21ο αιώνα».

Στη συνέχεια αναλύοντας το ποια είναι τα... σύγχρονα εργαλεία εξαφάνισε την εργατική τάξη, για να υποστηρίζει ότι «η ιστορική εμπειρία έδειξε ότι τον πλούτο τον δημιουργεί κυρίως η ιδιωτική οικονομία»! Σαν να ανοίγει δηλαδή μια κάνουλα από το πουθενά και μαζεύεται ο πλούτος στο πουγκί της «ιδιωτικής οικονομίας». Σε συνέχεια της προηγούμενης αυθαιρεσίας κατάργησε τις ταξικές διαφορές και στο όνομα μιας «εθνικής» σούπας συμπέρανε πως «πρέπει πρώτα να συμβάλλουμε στο να δημιουργηθεί εθνικό πλεόνασμα και από εκεί και πέρα να περάσουμε σε πολιτικές αναδιανομής, που είναι απαραίτητες για να ενισχυθούν οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι». Συνεχίζοντας την αυθαιρεσία ισχυρίστηκε ότι με την πολιτική που επιβάλει να δουλεύουν απλήρωτοι οι εργάτες, η κυβέρνηση «θέλει να κάνει την κοινωνία πιο ανθρώπινη και κυρίως μέσα από μια διαδικασία ελεύθερης αγοράς να μειώσουμε την κοινωνική αδικία»!

Στη συνέχεια σε νέα παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση έρχεται να προχωρήσει σε μια ήπια προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων, ουσιαστικά τροποποιώντας νόμους της ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης, για να μπορέσουμε να βρούμε - και τα βρίσκουμε - τα νέα σημεία κοινωνικής ισορροπίας μεταξύ της ενίσχυσης των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, της αποτροπής της διαρροής της εξόδου των θέσεων εργασίας στα βόρεια κράτη των Βαλκανίων, με τα οποία συνορεύει η χώρα μας». Επίσης παρουσίασε το νομοθέτημα ως μορφή ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ