Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ...: «Για την απόδειξη αυτού του ιδιαίτερα θετικού κοινωνικού και ανθρωπιστικού προσώπου της παρούσης κυβέρνησης, θεωρώ ότι θα πρέπει να αναφερθώ, ειδικότερα, στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης για το "εργασιακό"...

... Ειδικότερα με το Ν/Σ αυτό, το οποίο ήδη ψηφίστηκε και οδεύει προς δημοσίευση, λαμβάνονται ειδικά ευνοϊκά μέτρα που αφορούν στις συντάξεις, λόγω θανάτου του συζύγου, στη δυνατότητα εξαγοράς του χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και, τέλος, στο διακανονισμό οφειλομένων εισφορών από τους προς συνταξιοδότηση εργαζομένους» (Από άρθρο του βουλευτή της ΝΔ, Αντ. Φούσα, στην «Απογευματινή»)

ΤΑ ...ΘΕΤΙΚΑ: «Η εισαγωγή του ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2006, για τις νεόδμητες οικοδομές, με εξαίρεση την αγορά πρώτης κατοικίας, αποσκοπεί στην εξυγίανση του κυκλώματος της οικοδομής, που σήμερα χαρακτηρίζεται από την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και την αδήλωτη εργασία...

... Στα θετικά του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται και ο τετραπλασιασμός των αφορολογήτων ποσών, που διαμορφώνονται πλέον στα 80.000 ευρώ για τις κληρονομιές και τις δωρεές από γονείς προς παιδιά αλλά και από παππούδες προς εγγόνια». (Ο Π. Αμυράς στον «Ελεύθερο Τύπο»).

Η ...ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ: «Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη θεσμοθέτηση από το 2006 του βαθμολογικού ορίου εισαγωγής και ρυθμίσεις που αναβαθμίζουν, επί της ουσίας, τα "ανωτατοποιημένα" ΤΕΙ. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που εγκρίθηκε χθες από την κυβερνητική επιτροπή, προβλέπεται αύξηση του μονίμου προσωπικού στα ΤΕΙ κατά 1.030 θέσεις και, παράλληλα, δίνονται κίνητρα στους διδάσκοντες για την απόκτηση διδακτορικών τίτλων» (Το ρεπορτάζ στην «Καθημερινή»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ