Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
«Βάφτισαν» την καλπονοθεία ... δημοκρατία

Με τον ισχυρισμό του γραμματέα της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη ότι το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα που εκλέγει δήμαρχο με 42% από την πρώτη Κυριακή, είναι «περισσότερο δημοκρατικό, αυτοδιοικητικό και αναλογικό»(!!) και με τα στελέχη της ΝΔ να προσπαθούν να πείσουν ότι η προώθησή του θα γίνει μέσα από «δημοκρατικό διάλογο», συνεχίστηκε χτες η επιχείρηση αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού.

Η χτεσινή πρώτη σύσκεψη στη Ρηγίλλης για το σχεδιασμό του προγράμματος δράσης εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του κυβερνώντος κόμματος εξελίχθηκε όπως ήταν προσχεδιασμένο από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να εμφανιστεί ο νέος εκλογικός νόμος σαν αυτός που «θα φέρει ικανότερους ανθρώπους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Την ίδια στιγμή που η ΝΔ με τις αλλαγές που προωθεί στον ισχύοντα εκλογικό νόμο που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά επεκτείνει την καλπονοθεία από την πρώτη κιόλας Κυριακή, ο Β. Μεϊμαράκης εντελώς υποκριτικά δήλωσε: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να εκλέγεται με ποσοστό 41,5%, για παράδειγμα το 2000, και να μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο που έχει τα περισσότερα προβλήματα και να μην μπορεί ένας δήμαρχος να "κυβερνήσει" το δικό του ΟΤΑ»... Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, «ο δεύτερος γύρος οδηγεί πολλές φορές σε συναλλαγές ερήμην της βούλησης των πολιτών».

Συγχρόνως, στη χτεσινή σύσκεψη των Γραμματειών Οργανωτικού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και ενώ η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην ψήφιση του νέου νόμου, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, δήλωσαν ...διατεθειμένα να συζητήσουν τις όποιες «αλλαγές». «Η κυβέρνηση», ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά ο Β. Μεϊμαράκης «συμμετέχει στο διάλογο, ακούει τις απόψεις, συνθέτει και μεταφέρει στη Βουλή το αντίστοιχο νομοσχέδιο, το οποίο και ψηφίζεται και πάλι από τα κόμματα». Βέβαια, στην ίδια συζήτηση, ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει ότι «η εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή θα πρέπει να γίνει σε όλους τους δήμους και από τις εκλογές του 2006 και πως το σύστημα θα πρέπει να ισχύσει και για τους νομάρχες».

Ο γραμματέας της ΝΔ δεν έχασε, παράλληλα, την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις συγκεκριμένες εξελίξεις και να οξύνει την ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ του δικομματισμού. Ετσι, και ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις, αφού με την ουσία του νόμου δεν διαφωνεί, αλλά ζήτησε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση, ο Β. Μεϊμαράκης χτες ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά, γιατί είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει ιδιοτελείς λόγους και θέλει να "εκβιάζει" τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ