Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ο ... πολιτισμός των ελλείψεων

Κι επειδή, μπορεί να ισχυριστούν ορισμένοι ότι αδικούμε την όλη ιστορία και ιδιαίτερα την προσπάθεια της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Υγείας, ας γίνουμε συγκεκριμένοι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Νομάρχης Αθηνών, Γ. Σγουρός - στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ - στους 45 δήμους, τις τρεις κοινότητες και τα τρία εκατομμύρια πολίτες της Νομαρχίας υπάρχουν μόλις 45 επόπτες Υγείας. Σημείωσε, επίσης, ότι το οργανόγραμμα της Νομαρχίας συμπεριλαμβάνει 3.200 οργανικές θέσεις προσωπικού, αλλά σ' αυτήν υπηρετούν μόνο 1.200 υπάλληλοι. Υπάρχουν, δηλαδή, 2.000 κενές οργανικές θέσεις. «Ξέχασε», βέβαια, ο κ. Σγουρός, ότι η ίδια κατάσταση υπήρχε και πριν δύο χρόνια, όταν στην κυβέρνηση βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ...

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Νικ. Κακλαμάνης, μοίρασε γενικόλογες υποσχέσεις, περί της κάλυψης των κενών, ρίχνοντας τις ευθύνες για τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση στους «γραφειοκράτες του Λογιστηρίου». Θα γίνει «προσπάθεια να πειστούν οι γραφειοκράτες του Λογιστηρίου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις που έχει ανάγκη η Νομαρχία για το χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας», δήλωσε συγκεκριμένα. «Ξέχασε» κι αυτός ότι η κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας ευθύνεται για τα προαναφερόμενα προβλήματα και όχι οι «γραφειοκράτες του Λογιστηρίου». Κατόπιν όλων αυτών, γίνεται φανερό ότι οι πολίτες της Νομαρχίας θα συνεχίσουν να βιώνουν τον «πολιτισμό» της ουράς και της ταλαιπωρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ