Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οι ... μισές αλήθειες

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «Νέα»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «Νέα»
Δεκαετίες τώρα συνεχίζεται η ίδια τακτική. Οι ...μισές αλήθειες φτιάχνουν τα μεγάλα ψέματα. Κι από κοντά, η υποκρισία, η διγλωσσία και η τακτική τού «άλλαξε ο Μανωλιός, φόρεσε τα ρούχα αλλιώς», μαζί με όλα τα αναγκαία μέσα και κόλπα των σύγχρονων «επικοινωνιακών» τεχνικών και μεθόδων «διαμόρφωσης» - χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Ο ένας «καταπίνει» την κατάργηση του οκταώρου, της πλέον ιστορικής κατάκτησης της εργατικής τάξης και τη θεσμοθέτηση της πολύ μεγαλύτερης καταλήστευσης των εργαζομένων, προς όφελος της μεγάλης εργοδοσίας και ...ανακαλύπτει το «κοινωνικό και ανθρωπιστικό πρόσωπο της κυβέρνησης» σε κάποιες «ελεημοσύνες» για ...τις χήρες και τα ορφανά...

Ο άλλος βλέπει το «θετικό» του τετραπλασιασμού των αφορολόγητων ποσών, για τις γονικές παροχές και δωρεές, αλλά κάνει «γαργάρα» την κλιμάκωση της φορολογικής επίθεσης και φορολεηλασίας, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, που σηματοδοτούν οι νέες ρυθμίσεις στη φορολογία ακινήτων, μαζί με την αναμενόμενη δραστική αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Και ο τρίτος μιλά, για «νέα δεδομένα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», επειδή θεσμοθετείται βαθμολογικό όριο εισαγωγής στα ΤΕΙ και εξαγγέλθηκε αύξηση του μονίμου προσωπικού κατά 1.030 θέσεις (απ' αυτές, οι 600 θα είναι θέσεις εκπαιδευτικών), όταν μόνον οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί στα ΤΕΙ ξεπερνούν σήμερα τις 5.000 και τα Ιδρύματα δεν έχουν ούτε καν τα απαραίτητα χρήματα για τη στοιχειώδη λειτουργία εργαστηρίων..!

Οσο, για τους «κεραυνούς» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με «τα φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης», που «πλήττουν τους Ελληνες εργαζόμενους και το βιοτικό τους επίπεδο» και τα όσα σχετικά γράφουν οι φιλικές προς την αξιωματική αντιπολίτευση εφημερίδες, είναι αρκετή η παράθεση του σχετικού αποσπάσματος από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όπου εξαγγέλλεται η επιβολή ΦΠΑ στις οικοδομές και σημειώνεται «η εισαγωγή ΦΠΑ στα νέα ακίνητα με ταυτόχρονη πλήρη κατάργηση του φόρου μεταβίβασης, ώστε να μειωθεί το κόστος κατασκευής, να εξυγιανθεί ο χώρος της οικοδομής και να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή» (Προεκλογικό πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ, σελίδα 17).


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Δ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ