Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κατοχικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΚΟΜΗ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ αναμένεται να παραμείνουν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, σύμφωνα με τη σχετική δήλωση του αρχηγού του επιτελείου τους, ενώ μένει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο ενίσχυσής τους, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Το τραγελαφικό στην υπόθεση είναι ότι σε όλες τις δηλώσεις τους οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι θέλουν να φύγουν από τη χώρα που έχουν καταλάβει διά της βίας και ...δεν μπορούν!

Προφανώς γιατί οι κάτοικοι του Ιράκ έχουν την «παράλογη» - κατά τα ...νέα διεθνή δεδομένα - απαίτηση να κάνουν ο,τι αυτοί νομίζουν καλύτερο για τη χώρα τους και όχι ό,τι θέλει η Ουάσιγκτον.

Κατά τα άλλα, η δημοκρατία «αποκαθίσταται» και συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη δημιουργία νέου Συντάγματος, πάντα ισλαμικού βέβαια.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ σιγά σιγά και, βέβαια, δεν μπορούσε να «μπει» χωρίς μια αυξησούλα! Ετσι λοιπόν, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ κάπου μεταξύ 3,5 και 4,5%. Ετσι, για να μην έχουμε παράπονο ότι μας ξέχασαν.

Πώς το παρουσίασε το εν λόγω μέτρο ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας; Ως ...«προστασία των ασθενέστερων οικονομικά νοικοκυριών». Το πώς ακριβώς επιτυγχάνεται αυτό με τους μισθούς που υπάρχουν και τη νέα επιβάρυνση, μόνον αυτοί βέβαια το καταλαβαίνουν.

Κάτι η ΔΕΗ λοιπόν, κάτι το πετρέλαιο του οποίου οι τιμές βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο, μάλλον ο μέσος Ελληνας αναμένεται να έχει «ενεργειακά προβλήματα» τους επόμενους μήνες.

ΑΡΑΓΕ, ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ και τα λένε δημοσίως αυτά τα πράγματα; Για να δουν τον εαυτό τους μετά στην τηλεόραση, μήπως και ...πειστούν για τον ισχυρισμό τους;

Για τον Γιώργο Αλογοσκούφη ο λόγος, που δήλωσε (και πάλι) χτες ότι η οικονομία κινείται ικανοποιητικά και η ανεργία μειώνεται. Προφανώς ο ίδιος είναι ικανοποιημένος με το έργο του. Καταλαβαίνει, όμως, ότι είναι ένας από τους ελάχιστους σ' αυτήν τη χώρα;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ