Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΙ «ΑΣΥΝΔΕΤΕΣ» ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ: «Ηδη προτού τελειώσει το 2005, τα θύματα των αεροπορικών δυστυχημάτων έχουν φθάσει σχεδόν τα 600, ξεπερνώντας τα θύματα του 2004. Οι αριθμοί αυτοί φέρνουν εκ νέου στο προσκήνιο τη δημόσια συζήτηση για την ασφάλεια των ουρανών, ύστερα από την απελευθέρωση των αεροπορικών συγκοινωνιών» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΔΩΝ: «Σε μείωση των εξόδων συντήρησης αεροσκαφών που θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια στερλίνες στοχεύει να προχωρήσει η Easy Jet μέσα στο επόμενο έτος, μετά την υπογραφή συμφωνίας που πραγματοποίησε με την SR Technics ύψους 1 δισ. στερλίνες, η οποία αναλαμβάνει τη δεκαετή συντήρηση» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ: «Ερχεται μια ακόμη έρευνα, αυτή τη φορά από το γερμανικό περιοδικό "Σπίγκελ" για να αποκαλύψει ότι η κριτική που άσκησε στον καπιταλισμό ο φιλόσοφος από το Τριρ "έχει ακόμη σήμερα το νόημά της" (...) 56% είναι οι Δυτικογερμανοί οι οποίοι θεωρούν τον κομμουνισμό "μία καλή ιδέα η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε σωστά" (...) το φάντασμα στο οποίο αναφερόταν το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" ξαναβγαίνει (...) "η ειρωνεία της ιστορίας" λέει ο μαρξιστής φιλόσοφος Οσκαρ Νεγκτ, "είναι ότι για πρώτη φορά το κεφάλαιο λειτουργεί ακριβώς όπως είχε περιγράψει ο Μαρξ στο "Κεφάλαιο"» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΣΕΝΑΡΙΑ: «Το τηλεγράφημα Μπους έδωσε και πάλι "τροφή" στα σενάρια συνωμοσιολογίας. Ορισμένοι - όχι επίσημοι αξιωματούχοι - φτάνουν να υποστηρίξουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέδωσε εύσημα στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία επειδή - λένε- κατέρριψε το Μπόινγκ της "Ηλιος"... Πάντως η πρώτη εντύπωση που υπήρχε στην Πολεμική Αεροπορία όταν διατάχθηκε το "Renegade" ήταν ότι το "737" είχε καταληφθεί "από μη εξουσιοδοτημένα άτομα" δηλαδή από αεροπειρατές» (η επισήμανση στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ