Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οταν χειροκροτάς...

...αντί να διαδηλώνεις

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Ποιος τη χάρη σ' αυτά τα περίπου δύο εκατομμύρια εργαζομένων, που, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, δουλεύουν με μισθούς των 500-600 ευρώ. Θα πάρουν 85 ολόκληρα λεπτά αύξηση στο μεροκάματο, 18 ολόκληρα ευρώ στο μισθό! Τόσα προβλέπει η τέταρτη δόση της διετούς σύμβασης, που είχε υπογράψει η ΓΣΕΕ. Η οποία, πιστή στη γραμμή της «ανταγωνιστικότητας», που σημαίνει ότι δεν πρέπει να θίγεται το πουγκί του αφεντικού, ετοιμάζεται, λέει, να διεκδικήσει και διορθωτικό 1%! Το γέλιο θα γίνει, όταν θα εμφανιστεί η ΔΑΚΕ «από τα αριστερά» να «διεκδικεί» αυξήσεις 8%.

Νούμερα, θα πείτε, είναι, ο καθένας παρουσιάζει ό,τι θέλει, για να καταλήξει σε όποιο συμπέρασμα θέλει. Εδώ, φτάσαμε να παρουσιάζουν δημοσκόπηση, με βάση την οποία οι Ελληνες πανηγυρίζουν υπέρ της κυβέρνησης Καραμανλή. Οτι υπάρχει και η τσέπη του καθενός αδιάψευστος μάρτυρας, είναι μάλλον κάτι άσχετο.

Οπως, άσχετα φαίνεται ότι είναι και τα νούμερα που παρουσιάζουν αύξηση νεκρών, την ίδια περίοδο που απελευθερώνονται οι αερομεταφορές. Θα πείτε: Κι ο θάνατος απελευθέρωση είναι!

Τα κέρδη να 'ναι καλά. Και από αυτήν την άποψη, της προσδοκίας κερδών, έχει χρηματιστηριακό ενδιαφέρον η είδηση ότι η «τάδε τζετ» εταιρία θα μειώσει κατά κάτι δισ. το κόστος συντήρησης των αεροσκαφών της. Αμα πέσει κανένα, θα βρεθούν και τα λάθη που έκανε ο πιλότος.

Τρομοψύχωση, λέει. Αντί να λένε κι «ευχαριστώ» που τους ρωτάνε, διαμαρτύρονται. Για φαντάσου να αποδειχτεί ότι κάτι παππούδες των σκοτωμένων επιβατών του «737» είχαν πάρει μέρος σε ένοπλο αγώνα. Τι τροπή θα πάρει η υπόθεση διερεύνησης των αιτιών της πτώσης;

Θα πείτε, βέβαια, ότι εδώ τους αντιμετώπισαν σαν 121 «Βραζιλιάνους» χωρίς τέτοιες ενδείξεις. «Θεωρίες συνωμοσίας» τα περί ολικής εφαρμογής του σχεδίου «Renegade» και τίποτα άλλο. Οπως είναι γνωστό, συνηθίζεται ο Πρόεδρος Μπους να στέλνει συγχαρητήρια τηλεγραφήματα κάθε που πέφτει ένα αεροπλάνο.

Ακου, λέει, τζάμπα σπουδές Ιατρικής! Πού; Εκεί, στην υπανάπτυκτη Κούβα. Στο σοσιαλισμό που γνωρίζουμε.

Και αναρωτιούνται - λέει - γιατί το 56% των Δυτικογερμανών θεωρούν τον κομμουνισμό μια καλή ιδέα!

Τι σου είναι αυτά τα φαντάσματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ