Σάββατο 27 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα καταγραφόμενα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΣΤΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ της εγκληματικότητας βρίσκονται και θα λειτουργούν στους δρόμους οι γνωστές ηλεκτρονικές κάμερες - χαφιέδες, κατά τον Γιώργο Βουλγαράκη! Αραγε, οι διαδηλωτές που «απαθανατίζονται» στο κέντρο της Αθήνας ποιο ...έγκλημα κάνουν και έχουν ...την τιμή να καταγράφονται;

* * *

O ΕΝΑΣ «θα κάνει μεταρρυθμίσεις» και ο άλλος έχει «εναλλακτική πρόταση» (αλλά για τις ίδιες ...μεταρρυθμίσεις)! Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, μας έβαλαν τις μέρες αυτές σε ...φθινοπωρινό κλίμα, δίνοντάς μας ένα σαφές δείγμα, με τις δημόσιες παρεμβάσεις των προέδρων τους, για το σκηνικό που θα «απολαύσουμε» τους επόμενους μήνες.

* * *

Επίσης, αφού αλληλοκατηγορήθηκαν για ...πτώση του επιπέδου της πολιτικής αντιπαράθεσης, λόγω χαρακτηρισμών και προσωπικών επιθέσεων, «συμφώνησαν» ότι το θέατρο θα συνεχιστεί και θα συνεχίσουν να τσακώνονται για τα ίδια και τα ίδια και με τον ίδιο ανούσιο και βαρετό τρόπο.

* * *

Η Νέα Δημοκρατία θα λέει ότι για όλα φταίει η κατάσταση που παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ και η αξιωματική αντιπολίτευση πως η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο και μπούσουλα, καταλύοντας τις υποδομές που με τόσο κόπο δημιούργησε.

* * *

Ποιος τα πιστεύει όλα αυτά; Μάλλον κανείς. Ετσι είναι και στο θέατρο. Γνωρίζεις ότι το σενάριο του έργου που παρακολουθείς δεν έχει κατ' ανάγκη να κάνει με πραγματικά στοιχεία.

* * *

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ υπόλοιπη Ελλάδα το απόγευμα η Αίγινα και η Υδρα, και οι κάτοικοι των νησιών δικαίως διαμαρτύρονται. Απ' ό,τι φαίνεται, η «απελευθέρωση» της ακτοπλοΐας δε θίγει μόνο τα νησιά της άγονης γραμμής, αλλά, αντιθέτως, μετατρέπει σε άγονη περιοχή ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα.

* * *

Αυτά, την ώρα που οι επιδοτήσεις προς τους ακτοπλόους εφοπλιστές (έμμεσες και άμεσες) έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Μήπως σε λίγο θα ζητήσουν (και θα πάρουν) ενίσχυση των πλοίων με αγορά από το Δημόσιο όλων των διαθέσιμων εισιτηρίων, για να κάνουν ένα δρομολόγιο το μήνα;


Γρηγοριάδης Κώστας

* * *

Και να φανταστείτε ότι ακόμη δεν έχει αρχίσει η χειμερινή περίοδος, οπότε η τουριστική κίνηση, ουσιαστικά, εξαφανίζεται. Ποιος ξέρει τότε τι θα δούμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ