Σάββατο 27 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΘΕΣΗ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ σε εργαζόμενους κι επαγγελματίες

Το διευρυμένο ωράριο της κυβέρνησης θα εφαρμόζουν από σήμερα τέσσερις ξένες πολυεθνικές. Αντίθετοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρέμποροι

Σε ανοιχτή κόντρα με εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες του εμπορίου, προχωρούν από σήμερα οι ξένες πολυεθνικές που λυμαίνονται το εμπόριο στη χώρα. Εχοντας σαν αποκλειστικό στόχο την ολοκληρωτική άλωση της αγοράς και τον αφανισμό δεκάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, τα μονοπωλιακά μεγαθήρια κλιμακώνουν από κοινού την επίθεσή τους, αξιοποιώντας το νέο νόμο της κυβέρνησης για επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας των καταστημάτων. Οπως έχουν ήδη ανακοινώσει τέσσερες ξένες πολυεθνικές («ΙΚΕΑ», «Carrefour», «Βασιλόπουλος» και «Κωτσόβολος») από σήμερα θα κλείνουν στις 8 το βράδυ, αντί για τις 6 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Την ίδια στιγμή, μόνον ως μαύρο χιούμορ ακούγονται τα επιχειρήματα, περί εξυπηρέτησης των καταναλωτών - πελατών. Το μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων δεν είναι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά η συνεχώς μειούμενη αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων τους, τα οποία, μάλιστα, καταβροχθίζονται με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς από την αφόρητη ακρίβεια σε όλο το φάσμα των ειδών πρώτης ανάγκης.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ