Σάββατο 27 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλατιά επικοινωνία με τη νέα γενιά

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Με πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα, μέσα από τις οποίες η ΚΝΕ επικοινωνεί πλατιά με τη νέα γενιά. Το Φεστιβάλ έχει μπει σε πορεία κορύφωσης, αφού το κεντρικό τετραήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 15, 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια και μία βδομάδα νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 8-9-10 Σεπτέμβρη στο γυμναστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Στο μεταξύ, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες είναι:

  • Σήμερα Σάββατο:

-- Στην Κατερίνη, στις 8.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Πάρκου, θα μιλήσει o Δημήτρης Τσιντικίδης, γραμματέας Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες ροκ, χιπ χοπ και ρεμπέτικου από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

-- Στο Κιλκίς, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης, θα μιλήσει η Νένα Νικοπολιτίδη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συναυλία ροκ από τους «Gang Band» και έντεχνο λαϊκό τραγούδι από το συγκρότημα «Η Παρέα».

-- Στη Ναύπακτο, στην Πλαζ, με θέμα: «60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση βιβλίου και συναυλίες με ερασιτεχνικά σχήματα.

  • Αύριο Κυριακή 28 Αυγούστου:

-- Στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Το μέλλον μας δεν είναι ελαστικό. Διεκδικούμε μόρφωση, δουλιά, ζωή με δικαιώματα». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με τη Ρένα Τερζιβασιλειάδου, κοινωνιολόγο, και τον Γιώργο Κιόρογλου από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Ακόμα, μουσικές συναυλίες με νεανικά συγκροτήματα και προβολή ταινίας για μαθητές.

-- Στο Μεσόβουνο Πτολεμαΐδας, στο ανοιχτό Θέατρο, στις 8 μ.μ., με θέμα τα 60 χρόνια Αντιφασιστικής Νίκης.

  • Τρίτη 31 Αυγούστου:

-- Στη Θεσσαλονίκη, στο Γεντί Κουλέ, στις 8 μ.μ., κεντρική προφεστιβαλική εκδήλωση των οργανώσεων Πόλης, Σπουδάζουσας και ΤΕΙ, αφιερωμένη στα 60 χρόνια Αντιφασιστικής Νίκης, με ειδική αναφορά στην ιστορία του Γεντί Κουλέ. Θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση όλου του έργου του Γιάννη Ρίτσου «Ρωμιοσύνη» από το συγκρότημα «Ι5», συναυλία με επαναστατικά τραγούδια της Σοβιετικής Ενωσης από την Ανθή Τασιούλη και Συγκρότημα της ΚΝΕ, ειδικά αφιερώματα στην ιστορία του Γεντί Κουλέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ